Výměna manželek: Chudák kluk. Náhradní maminka se nestačila divit, kde se to ocitla

Výměna manželek: Chudák kluk. Náhradní maminka se nestačila divit, kde se to ocitla
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Za zavřenými dveřmi bytu se často dějí věci, ze kterých může být i úplně cizím lidem smutno. Tentokrát si soucit vysloužil osmiletý Janin syn, který musel být neustále k dispozici své dvouleté sestře. Otec to tak chtěl!

Nový díl Výměny manželek je zvláštní tím, že od diváků vyžaduje hodně soustředění, aby pochopili, co vlastně Ivanlyjo (dále už jen Ivan) na kameru říká. Turek pocházející z Bulharska mluví hodně a snaží se i česky, ale rozumět mu moc není a je s podivem, že děti v domácnosti vůbec vytuší, co říká. Možná to chtělo titulky.

Jana a Ivan

Jana (43) je na mateřské dovolené. V domácnosti žije už pět let s Ivanem (44), kterého poznala na sociálních sítích. Ivan pracuje v automobilce, ale celou Výměnu byl doma. Jana má tři děti z předchozího vztahu. Dcera už je dospělá a šestnáctiletý syn byl během natáčení u ní. Doma tak zůstal jen osmiletý Majkl a dvouletá Šehrezáda (dále už jen Šery). Ve dvoupokojovém pronajatém bytě v Pardubicích s rodinou žije pes a pět koček.

Lucka a Roman

Lucka (32) pracuje jako operátorka a osm let žije s Romanem (48). Roman pracuje jako operátor logistik. Pár spolu má pětiletého syna Romana a Lucka má ještě ve střídavé péči syna, který se natáčení nezúčastnil. Rodinu bydlící ve vlastním bytě v Mladé Boleslavi doplňuje štěně. Vzhledem k většímu věkovému rozdílu má Lucka občas pocit, že se k ní Roman chová jako otec.

Lucka v Pardubicích

Lucka hned po příchodu do nové domácnosti zavětřila zápach. To ještě netušila, že v bytě bude pět koček a pes. Přestože jí manuál oznámil, že její náhradní manžel je pedant na úklid, tak domácnost jako křišťál rozhodně nevypadala. Navíc v kuchyni nebyl ani klasický sporák, což Lucku trochu zarazilo, stejně jako prázdná lednice.

Celý pobyt se točil kolem Šery, která mohla vše. Dvouleté dítě postrádalo jakékoliv návyky a celá domácnost se musela vzteklé holčičce přizpůsobit. Lucka se marně snažila zavést nějaký řád, aby dítě alespoň pravidelně jedlo a spalo. Na pár dní se jí sice podařilo zrušit zásuvku plnou sladkostí, kam si Šery chodila pro pamlsky, kvůli kterým potom nejedla normální jídlo a špatně spala, ale Ivanovi se to najednou rozleželo a sladkosti se musely vrátit.

Další záludnosti na Lucku čekaly v kuchyni, protože v malém prostoru se zjevovaly všudypřítomné kočky a lezly do jídla. To však pedantovi na čistotu vůbec nevadilo.

Lucka si také všimla, že osmiletý kluk (s diagnózou ADHD) nemá doma chvíli klidu, kterou by potřeboval. Neustále ho pronásledovala Šery a dožadovala se pozornosti. Jak prohlásil Ivan, chlapec se doma ani neučí do školy, aby se mohl věnovat sestře. Na to, co by chlapec chtěl, se ho nikdo neptal. Vzteklá Šery, která se válela s brekem po podlaze, když nebylo všechno tak, jak chtěla, se nijak dobře nechovala ani ke zvířatům, ale to také starostlivému otci nevadilo. Na rozdíl od chlapce, Šery je jeho biologickou dcerou, a proto je na prvním místě.

Lucka se pár dní snažila chaotickou domácnost trochu zorganizovat a nechat chlapce, aby si třeba v klidu mohl číst, jenže Ivan rozhodl, že takové změny nechce. Náhradní maminka se tak jen snažila pobyt přežít. Ani loučení s dětmi neproběhlo v klidu. Šery totiž musela mít hračku, kterou dostal od Lucky její bratr. A ve vzteku ji hned rozbila.

Jana v Mladé Boleslavi

Jana vyrostla „u houpaček“, jak sama řekla. Její děda měl cirkus, který vyměnil za houpačky. Asi proto nikdy v normální domácnosti nežila.

V nové rodině se moc nesnažila. Když Roman zjistil, že náhradní manželka ani netuší, kolik dát vody do brambor a jak otočit na pánvi řízek, raději si vařil sám. Jana byla zaskočená z uspořádané kuchyně a z potravin, které v její domácnosti nejsou. U nich se jedí jen nezdravá jídla, jako třeba tučné maso nebo točený salám. To je v domácnosti, kde žije muslim, hodně zvláštní.

Roman se také celou dobu o Lucku bál, když se dozvěděl, kdo jí dělá náhradního manžela. Jana mu sdělila, že Ivan pochází z kultury, kde mají muži více žen. Její poklad se prý rozhodl, že mu stačí jen jedna.

Mezi osmi očima

Ivanovi asi nikdo neřekl, že jeho „hatmatilce“ není moc rozumět, takže chtěl mít hlavní slovo a nenechal se zastavit. Lucka chtěla jeho děti poštvat proti sobě a sebrala jim sladkosti! Také prý jeho nablýskanou domácnost vůbec neudržovala a chtěla, aby děti jedly normální jídlo!

Janu moc trable s dětmi nezajímaly. Když se dozvěděla, že se doma nějak nemohli dopočítat koček a jeden kocour zřejmě utekl, už si v hlavě plánovala, jak všichni půjdou ven a budou ho hledat tak dlouho, dokud ho nenajdou, i kdyby se měli po…t.

Zdroje článku: