Největší drbna z Ulice? Představujeme Vilmu Nyklovou

Největší drbna z Ulice? Představujeme Vilmu Nyklovou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Drbnu Vilmu Nyklovou, kterou perfektně ztvárňuje herečka Jaroslava Obermeirová, zná snad každý fanoušek seriálu Ulice. Někteří tuto postavu nenávidí, někteří si bez ní seriál nedovedou představit.

Drbna z večerky

Když seriál Ulice v roce 2005 začínal, rodina Nyklova tehdy vlastnila Večerku u Nyklů, která se stala neoddělitelnou součástí seriálu. Divákům zde byla postupně představena celá rodina Nyklová a díky Vilmě, která držela společně s manželem Stanislavem rodinnou kasu, se fanoušci dozvěděli i různé pikantnosti.

A taková je postava Vilmy Nyklové, která se stala nedílnou součástí Ulice. Někteří diváci tuto postavu prve nesnášeli. A to díky jejím zákeřnostem a pomluvám.

Vilma v podání Jaroslavy Obermairové byla ztvárněna tak dokonale, že si někteří váženou herečku začali spojovat se seriálovou drbnou.

 V seriálu měla občas ale i komické výstupy, díky kterým přitáhla diváky k obrazovce. Vilma nebyla jen zákeřná osoba, ale rodina pro ni byla vždy na prvním místě, a to dávala často silně najevo.

Dvojnásobná vdova

Krátce po smrti milovaného manžela Stanislava Nykla, Vilma spřátelila s kapitánem Vojtěchem Bařinkou, kterému projevovala svou náklonnost. Tedy ovšem do doby, než se ukázalo, že tento muž má zájem spíše o profesorku Hejlovou. Krátce během toho, do Ulice zavítal Miloslav Stárek. Muž z Děčína, který odkoupil Království hraček, se kterým měl jiné plány. 

Byl to právě Stárek, se kterým si Vilma ihned padla do oka. Toho později pojala i za svého manžela. Ovšem ani tento vztah nebyla zcela harmonický. A když se ukázalo, že Stárek Vilmu podvádí, ta se s ním chtěla okamžitě rozvést a získat polovinu pekařství, které stálo na místě Království hraček. Jejich domluva ale nebyla příliš vřelá a Stárek zemřel na následek infarktu. Nyklová se tak stala vdovou.

Záhadná Vendula

Pár let po smrti Stárka se v Ulici začala objevovat mysteriózní Vendula, která nastoupila na místo pomocné síly. Když se Vilma dozvěděla, že jde o nemanželskou dceru jejího syna Lumíra, dělala vše pro to, aby se s ní nemusela stýkat. Chtěla docílit i toho, aby Vendula neměla nárok na dědictví, jelikož měla Vendulu za chamtivou podvodnici.

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

To se ale pomalu začalo měnit, když se Vilmě dostaly do rukou testy otcovství, které potvrdily to, že Lumír je skutečně otcem Venduly. Ta si pomalu začala získávat její srdce a z Vendy se rázem stala milovaná vnučka, na kterou by Vilma nedala dopustit.

Ztráta pekařství

Letité spory Lumíra Nykla a bývalého starosty Radka Mastného měly za příčinu to, že se pekařství muselo zavřít. Vilma toto nesla velmi těžce až do doby, než se na rodinu usmálo znovu štěstí a místo pekařství se zde otevřelo moderní bistro U babičky, kterému šéfuje právě Lumírova dcera - Vendula. 

Nyklová brzy zjistila, že už je na všelijaké spory stará, a že by se ráda věnovala vnoučatům a konečně odešla do důchodu.

Zdroje: