Nový Texaský masakr již letos. Co zatím víme

Nový Texaský masakr již letos. Co zatím víme
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Z Texaského masakru motorovou pilou se stala celá franšíza, která kromě počítačových her nebo komiksů zahrnuje celých devět filmů, z nichž poslední čeká premiéra koncem letošního roku na platformě Netflix.

Přestože byl pro svoji brutalitu v některých zemích zakázán, původní Texaský masakr motorovou pilou z roku 1974 udělal díru do průmyslu hororových filmů a odstartoval éru filmů o psychicky labilním vrahovi Bubbovi Sawyerovi alias Leatherface. Režisér originálního snímku Tobe Hooper hledal inspiraci ve skutečném příběhu.

Příběh, ve kterém skupina přátel cestuje skrze Texas a narazí na usedlost, v níž objeví znetvořená těla, a sama se stane objetí zvrhlého vraha, je sice smyšlený, onen motiv „lidských jatek“ ale ze skutečné události vychází.

Kdo je tedy reálný Leatherface? Ed Gein žil ve Wisconsinu a jeho pohnutky byly inspirací pro fiktivního vraha. Dlouhou dobu vykrádal okolní hroby a ostatky mrtvých nosil k sobě domu, aby si s nimi vyzdobil domácnost. Později si ale začal opatřovat čerstvá těla, aby z jejich kůže mohl vytvářet oblečení. V jeho domě pak byla objevena doslova lidská jatka. 

Zdroj: Autor: Tinseltown / Shutterstock

Film plný násilí byl mnohými biografy odmítnut, a i přes velmi úzký rozpočet a bezejmenné herce dosáhl obrovského úspěchu. Vysloužil si své pokračování Texaský masakr motorovou pilou 2, který v rukou stejného režiséra již neobhájil úspěch originálu, přesto byl velmi výdělečným.

Hooper se rozhodl filmovou sérii opustit, druhý díl ale nečekal na odezvu dlouho a v roce 1990 vyšlo další pokračování z dílny Jeffa Burra. Nezávisle na původním příběhu v devadesátých letech vznikl Masakr v Texasu, který si však vysloužil nálepku naprostého propadáku.

Nové tisíciletí přineslo remake prvního dílu, prequely Texaský masakr motorovou pilou: Počátek (2006) a Leatherface (2017), které dokumentují zrození šílence. V roce 2013 mohli fanoušci Texaského masakru v kinech navštívit jeho 3D zpracování. 

Film plný násilí byl mnohými biografy odmítnut, a i přes velmi úzký rozpočet a bezejmenné herce dosáhl obrovského úspěchu.

The Hollywood Reporter nyní přichází se zprávou, že nového Masakru se na plátnech kin nedočkáme. Vysílací práva zakoupila společnost Netlifx, která slibuje uvedení do konce letošního roku. Příběh by měl navazovat na originální film, několik let poté, co o Leatherface nebylo slyšet. Těmi nešťastníky tentokrát bude během setkání s již zhruba šedesátiletým labilním vrahem dvojice sester. Natáčení probíhalo v Bulharsku pod taktovkou režiséra Davida Blue Garcia (Blood Fest) pro kterého by úspěch filmu mohl znamenat výstřel mezi špičkové režiséry. 

Zdroje: