Lenka Zahradnická aneb beznadějná romantička z Ulice

Lenka Zahradnická aneb beznadějná romantička z Ulice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lenka Zahradnická se v seriálu Ulice poprvé objevila před necelými šesti lety v roli naivní Hedviky Gregorové. Jaká je ale její představitelka ve skutečnosti?

Lenku Zahradnickou fanoušci Ulice znají jako Hedviku Gregorovou, současnou manželku Oty Puklického. Narodila se 1.6.1985 v Praze a má dva bratry, Antonína a Jana. Divadelní prostředí jí není cizí, jelikož už jako šestiletá účinkovala v divadelním spolku Radar, kde trávila celkem 14 let. Sama přiznala, že ráda baví ostatní, ale ani ve snu ji nenapadlo, že by se herectví mohla věnovat profesionálně.

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Až během jejího studia na gymnáziu se rozhodla pro DAMU. V televizi se objevuje už od roku 2005, populární se stala ale díky roli v Ordinaci v růžové zahradě. Zde ztvárnila postavu skromné Aleny „Veverky“ Veverkové a tato přezdívka se s ní vlekla další roky. Kromě Ordinace se Lenka objevila i v seriálu Světla pasáže, kde ztvárnila barmanku Lindu Sojkovou. Ve filmu Vratné lahve získala epizodní roli, a pak se objevila v šestém díle seriálu Hraběnky.

Veverka z Ordinace

Lenka se objevovala v roli "Veverky" v Ordinaci od roku 2008 až do roku 2011. Díky této skromné, až éterické postavě jí lidé vyčítali alkohol a kouření. 
„Lidi na ulici nebo v hospodě mě normálně napomínají, že bych neměla kouřit nebo pít pivo, protože Alenka byla věřící,“ přiznala Lenka, kterou překvapilo, že se těchto puritánských výčitek dočkávala i od mladých lidí.

„Jsou strašně mladí, nechápu, že to vůbec sledují! Já v jejich věku šla místo televize raději na pivo.“

Sesterského mundůru se ale nezbavila nastálo. Ten totiž nasadila znovu v seriálu Svatby v Benátkách, kde tvoří tak trochu trhlý pár s Martinem Krausem, který zde ztvárňuje roli stomatologa a společně mají malou ordinaci.

Další velké odhodlání

Hedvika Gregorová, její postava z nekonečného seriálu Ulice, se před svatbou odhodlala k velkému kroku. A to k tetování! Nešlo ale jen tak o nějaké. Byl to obrázek, který pro Hedviku namaloval Otík na úplném začátku jejich vztahu a Hedvika si ho poté nechala vytetovat na pravou lopatku.Ovšem nejednalo se o pravé tetování. Ve skutečnosti herečka žádné nemá, i když už od šestnácti o nějakém přemýšlí. „Od 16 let o něm uvažuji. Už je mi o hodně víc a zatím ho nemám.

Asi ještě nepřišel ten správný čas, ale nebránila bych se mu,“ přiznala se Lenka. Se svou seriálovou postavou má ale společné i další věci, než je právě touha po tetování. Mladá herečka přiznala, že s Hedvikou má stejné oči, ale i hlas. Jinak jsou si ty dvě zcela odlišné. Lenka ale přiznává, že by někdy chtěla být naivní stejně jako Hedvika. A co kromě tetování má Lenka Zahradnická ještě ráda? Krom dobrého jídla je milovnicí červeného vína, zpěvu a ráda jezdí i na snowboardu.

 

Zdroj: