Conchata Ferrell: Nezapomenutelná herečka a člověk se srdcem na správném místě

Conchata Ferrell: Nezapomenutelná herečka a člověk se srdcem na správném místě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zavzpomínejme na Conchatu Ferrell, představitelku uklízečky Berty ze sitcomu Dva a půl chlapa, kde si zahrála po boku Charlieho Sheena a Jona Cryera. Opustila nás 12.10. 2020 ve věku 77 let na následky infarktu.

Conchata se narodila v Západní Virginii, v Charlestonu. Zde strávila celé své mládí, a dokonce absolvovala vysokou školu a málem se z ní stala učitelka. Vystudovala sociální studia v oblasti vzdělávání, mohla se uplatnit na mnoha školách, k divadlu jí to ale táhlo víc. Conchata pocházela ze silně věřící křesťanské rodiny.

Hraní se věnovala už během studia a poté absolvovala i různé herecké kurzy, během kterých hrála v divadle. Divadlo jí zavedlo až do New Yorku, kde hrála s divadelním spolkem Circle na off-Broadway na Manhattanu.

Zahrála si v několika celovečerních snímcích, například ve filmu Erin Brockovich s Julii Roberts, Střihoruký Edward nebo Mí drazí Američané. Nejvíce se nám však vryla do paměti v roli hospodyně Berty v sitcomu Dva a půl chlapa.

Rázná hospodyně v domě milionáře nás bavila svými nejapnými žertíky a nonšalantním vystupováním. Ačkoli v seriálu neměla hlavní roli, bez ní by sitcom nebyl to pravé ořechové. Za dokonale sehranou roli Berty byla dokonce dvakrát nominována na cenu Emmy.

Ačkoli Conchata Ferrell vypadala jako rázná a nekompromisní dáma, opak byl prý pravdou. Její herečtí kolegové Jon Cryer a Charlie Sheen uvedli, že Conchata byla jednou z nejsrdečnějších osob, se kterou kdy spolupracovali. Vždy ochotně pomohla a naslouchala.

I když točila seriál a filmy, její největší vášní bylo vždy divadlo, na prknech se jí vskutku dařilo.

Štěstí měla i v osobním životě. S manželem Arniem Andersonem měla jednu dceru a prožili vcelku klidný rodinný život.

Zprávu o jejím umrtí potvrdil její agent. Conchata Ferrell prodělala infarkt a byla hospitalizována v nemocnici v Kalifornii, kde na jeho následky vydechla naposledy.