Ve středeční Ulici se Eva usmíří s manželem. O tom si Vanda může nechat jen zdát

Ve středeční Ulici se Eva usmíří s manželem. O tom si Vanda může nechat jen zdát
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
František promluví Evě do duše a přiměje ji zamyslet se nad necitlivým chováním vůči Milošovi. U Knoblochových dojde k radostnému usmíření, zatímco Vanda na to své stále netrpělivě čeká. Protože jí docházejí nápady, jak Luďka oslnit, zapojí do boje Evžena s Blankou, kteří ovšem o tuhle roli nestojí.

Protivná Eva se chytne za nos

Středeční ráno u Knoblochů odstartuje hádkou kvůli smrdutým ponožkám. Přesně tak, Miloš dostane vynadáno, a to ani nic neprovedl. Eva si uvědomí, že možná trochu přestřelila, a zastydí se, když ji v tom František utvrdí. Jakmile pak vykutálená paní Knoblochová mladíkovi přizná, že o Milošově přechodu dávno ví, bude teprve zle. Frantovi se nelíbí, že to Eva dává manželovi takhle sežrat, když jí přece musí být jasné, že je citlivý a bude si její útoky brát osobně.

Eva vlastně ani nechce být zlá, prostě už je taková povaha. Protivná, prostořeká. Něco plácne a později ji to zamrzí. Uvědomuje si, že není dokonalá, a ještě téhož večera se s Milošem usmíří. Omluví se mu, že je na něj milá prakticky jenom tehdy, když zrovna něco potřebuje. Upřímně ji to mrzí, dokonce tak, že svým dvěma chlapíkům pomůže s výrobou ptačího krmítka. Malý Milošek září radostí, když natírá načerveno stříšku výsledného výtvoru.

František špatně snáší samotu. Skyler už má náhradníka

Eva a Miloš také zajdou za Františkem do jeho pokojíku, aby se mu společně omluvili za to, že kvůli jejich problémům nemá ani dostatek klidu na učení. Je pravda, že Franta poslední dobou neřešil nic jiného než manželské krize a vylomeniny Knoblochových. Svěří se s tím ostatně i Aničce, která za ním ve středu přijde na návštěvu.

Popovídají si rovněž o novinkách z Amsterodamu. Skyler už si prý stihla najít nového chlapa. František na ni nežárlí, pochopitelně ho však mrzí vlastní samota, která se mu znovu bolestně připomněla, když předchozího dne potkal v bistru Báru s Brunem. Že věci dopadly právě takhle, je ale jenom jeho chyba.

Vanda se spolehne na pomoc Blanky a Evžena

Splachovací Vanda přijede autobusem téměř až k Luďkovu novému domu, aby se podívala, jak si to tam zařídil, a aby ho požádala o pomoc s hledáním dobré práce. Tak trochu doufá, že by jí zase mohl něco obstarat přímo na komoře, ale toho se děvenka nedočká. Luděk ji pošle pryč, o její neutuchající odhodlání a naděje ji však nepřipraví.

Vanda se rozhodne jít na to jinudy a získat svého manžela zpátky přes Blančinu přímluvu. Ano, skutečně ve středu večer dorazí na kávu k Blance, jen aby ji dotlačila tam, kam potřebuje. Protože jestli se za Vandu u Luďka nepřimluví ona nebo Evžen, tak už nikdo. Luděk sám se aktuálně diví, jak vůbec mohl být takový blázen, že se ještě ženil. Na stará kolena už chtěl mít klid, ale nechal se zblbnout mladou a krásnou ženskou. Teď si ani neví rady s novým barákem. Nejradši by ho prodal.

Zdroj článku:
  • Autorský text