Čtvrtek v Ulici: Sylva to ukončí s Márou, Šimon nadýchá policistům a Vanda pošle Jolaně štědrou sumičku

Čtvrtek v Ulici: Sylva to ukončí s Márou, Šimon nadýchá policistům a Vanda pošle Jolaně štědrou sumičku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mára má plnou hlavu Moniky a chce se zbavit Sylvy. Ta mu to velice usnadní. Co začne jako nevinná oslava, skončí otravou alkoholem a policejním zásahem – Šimon bude mít co vysvětlovat. Jolana se v důchodu nudí, ale Vanda se jí hnedle postará o další vzrušení, když jí na účet pošle nějak moc peněz.

Kryštof chce dát Sylvě kopačky, ale ona ho předběhne

Monika a Kryštof spolu stráví noc a ráno je čeká menší trapas, když do bytu vtrhne nicnetušící Jitka. Márovi následně zavolá Sylva s prosbou o schůzku. Monika se na nic neptá, ale Kryštof se sejde se Sylvou jen proto, aby se s ní rozešel. Překvapivě ho předběhne se stejným návrhem. Potkala prý bývalého spolužáka a přeskočila mezi nimi jiskra. Kryštofa pobaví, že jemu se vlastně přihodilo totéž – do života mu opět vkročil někdo, kdo kdysi býval velmi důležitý. A možná by zase mohl být.

Sylva to nebrala nijak závazně, stejně jako Mára.
Sylva to nebrala nijak závazně, stejně jako Mára. | Zdroj: TV Nova

Opilý spolužák pořádně zavaří Šimonovi

Šimon si Jirkovi řekne o půjčku, protože mu došlo kapesné a rád by spolužákovi k narozeninám koupil alespoň pizzu. S Valerií zamíří do parčíku, kde se scházejí kamarádi, aby popřáli oslavenci. Právě ten začne všem k přípitku nabízet vodku. Zatímco většina ostatních zůstane u piva, oslavenec se přiotráví tvrdým alkoholem. Téměř všichni zbaběle uprchnou, aby neměli průšvih. Zůstanou pouze Šimon a Val, ale mladík přítelkyni přesvědčí, aby také odešla. Koneckonců nemusejí mít malér oba. Sám pak zavolá sanitku a později ho domů přivede policie, která Gábinu vyděsí prohlášením, že celou věc oznámí Orgánu sociálně-právní ochrany dětí.

Šimon se k problému nepostaví příliš rozumně. Ano, byl jediný, kdo neutekl, pravděpodobně zachránil spolužákovi život. Ale místo rozumného vysvětlení se na mámu rozkřikne a začne se hloupě vymlouvat. Na výlet do Berlína zřejmě může zapomenout a je otázkou, jak na jeho další průšvih zareaguje Hynek.

Kristýna zapochybuje o existenci Juliina syna

Kristýna na ulici zastihne Alenu a pokusí se ji přesvědčit, aby brala léky a přestala důvěřovat Julii. Bohužel se jí to nepodaří. Alena terapeutku nadále hájí, přestože její psychické potíže přetrvávají. Rozhovor navíc přeruší samotná Julie, která Kristýně vpálí, že se chová hloupě, potřebovala by pomoct s vlastním zdravím a neměla by prý obvolávat její klientky a obtěžovat je.

Může mít někdo tak příšerný jako Julie vůbec děti?
Může mít někdo tak příšerný jako Julie vůbec děti? | Zdroj: TV Nova

Rozhodit tuhle ezošmejdku opravdu není snadné, ale Kristýna se nevzdává. S Evženem a Blankou začnou uvažovat, jestli má Julie syna, jak vždycky tvrdila, nebo zda je to jen další lež a způsob, jak se klientkám přiblížit. Dívka zkusí na sociálních sítích dohledat jeho profil, aby se přesvědčila.

Jolana panikaří, Vanda jí pošle padesát tisíc

Jolana se nedokáže srovnat s důchodem a nevyužitým volným časem. Není jako Marie, jíž stačí, že si může během dne něco upéct, přečíst knížku nebo zajít za dcerou Blankou a vnučkou Kristýnou. Ona nemá možnost navštěvovat rodinu, vždyť v podstatě přišla i o Vandu, která je pořád v Rakousku. Dluhy, které měla u lichváře, už prý splatila, teď však Jolaně zničehonic pošle na účet padesát tisíc. Co to znamená? Jedná se o splátku? Nebo Vanda přeposílá peníze jinam, aby o ně nepřišla kvůli dalšímu průšvihu?

Zdroj článku:
  • Autorský text