Středeční Ulice: Lumír zkusí povzbudit mámu a Jirka pozve Martinu na večeři, ne však na rande

Středeční Ulice: Lumír zkusí povzbudit mámu a Jirka pozve Martinu na večeři, ne však na rande
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mastný si užívá čas bez manželky, i když se mu to Kaštan snaží pokazit. Lumír se objeví v nemocnici, aby mámu přivedl k rozumu. První setkání Moniky a Věrky dopadne jinak, než možná všichni čekali. Jirka Hložánek by si rád vyšel s Martinou, ale ta se randění zarputile vyhýbá.

Milena je v Egyptě, Gábina se chystá do Berlína

Milena odletí na dovolenou, a tak se Radek ocitne sám doma. Ne že by si stěžoval, naopak – manželka mu vůbec nechybí. Je rád, že mu nikdo nedýchá za krk a že si může v klidu naplánovat pokerový večer s přáteli. Kaštan ho ale pozlobí zajímavou teorií. Co by se asi stalo, kdyby si paní Milena přivezla z dovolené nápadníka?

Ten pan Kaštan ale umí potěšit.
Ten pan Kaštan ale umí potěšit. | Zdroj: TV Nova

Gábinu těší, že návrhářka Sabine přijala její návrh smlouvy bez dalších připomínek. O víkendu bude muset odjet do Berlína a Hynek souhlasí, aby s sebou vzala Šimona. Tomu se už jistě stýská po tamních kamarádech, ačkoli ho v Praze zaměstnává Valerie, s níž ve čtvrtek vyrazí na narozeninovou oslavu jednoho spolužáka. Bude to velké…

Lumír se z cesty vrátí dřív. Snad to Vilmu potěší

Kateřina opět zamíří do nemocnice, aby se pokusila zlepšit náladu Vilmě, a na chodbě potká Lumíra. Rozhodl se v práci všeho nechat a kvůli mámě přijet dřív, ale jako by ho ani neposlouchala. Stále vede děsivé řeči, že už se ze špitálu nedostane a že jí všichni budou chybět. Lumír proto její stav zkonzultuje s lékařem, který ho ujistí, že Vilma je fyzicky v pořádku a její zlomená noha se dobře hojí.

Pan Nykl tedy zkusí jinou taktiku – nastoupí na mámu a řekne jí, aby přestala blbnout. Vrhne se na punčový řez, který Vendula poslala babičce po Kateřině, a Vilmě tak nezbude než o kořist zabojovat. Konečně do sebe dostane trochu jídla. Rodina se ale ještě bude muset hodně snažit, aby ji rozpohybovala.

Setkání s Monikou Věrku příjemně překvapí

Věrka si na Lubošovi vyzkouší diktát, který má připravený pro svého nového studenta češtiny. Poté odnese Kryštofovi jídlo, ale na uličním náměstíčku se náhodou potká s Monikou Farskou. Překvapí ji, jak se dívka změnila, jak vyspěla a rozzářila se. Na chvíli si skoro ani nemůže vzpomenout, proč ji před lety tolik nesnášela. Snad proto, že tenkrát nechtěla děti a opustila Kryštofa, aby mohla odjet do Afriky.

Teď už je jasné, že to od ní nebyl jen hloupý útěk nebo truc, ale něco, co ji v životě skutečně naplňuje a čemu se věnuje s láskou. Věrka by se o jejích afrických dobrodružstvích ráda dozvěděla víc a mile ji překvapí, že se Monika chystá pořádat i přednášky. Domluví se s ní, že se někdy sejdou, aby si pořádně popovídaly.

Starosta Hložánek pozve kuchařku na večeři

Na radu Venduly si Jirka Hložánek dodá kuráž a pozve Martinu na večeři. Pokud to má být opravdu jen večeře, půjde ráda, ale kdyby se mělo jednat o rande, tak ne. Jirku tím možná trochu zaskočí, avšak neodradí. Ujistí ji, že to bude jen večeře. Zkrátka si půjdou společně omrknout konkurenci a zjistí, jak se vaří jinde. Vendula se později Martiny zeptá, zda ji tedy Jirka pozval. Atraktivní kuchařku překvapí, že o tom Vendy vůbec ví, a bude si trvat na tom, že o žádného chlapa nestojí.

Zdroj článku:
  • Autorský text