V úterní Ulici čekají Máru první zkoušky a František také dostane lekci

V úterní Ulici čekají Máru první zkoušky a František také dostane lekci
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kryštof se slušivě oblékne a s žaludkem na vodě zamíří ke zkouškám. V něčem se mu bude dařit, něco ho však nepříjemně překvapí. Nemilé překvapení si úterní Ulice chystá i pro Františka, jenž se v krámku sejde s Lucií.

Kryštof v úterý zamíří k obávaným zkouškám

Máru čekají hned tři zkoušky, z angličtiny, češtiny a dějepisu. Věrka předchozího dne odhalila jeho tajemství, a protože bude z jeho rozhodnutí dodělat si vzdělání více než nadšená, ochotně mu udělá pořádek ve studijních materiálech, všechno s ním důkladně projde a ráno mu uchystá vydatnou snídani. Než se vůbec dozví, jak její synáček dopadl, už bude plánovat večerní oslavu. Věří, že si Kryštof povede dobře, a péruje Luboše za to, že on ho naopak podporuje málo. Luboš ale trefně poznamená, že ona to zvládá dostatečně za oba.

Mára si uvědomuje, že když teď o jeho studiu ví celá rodina, nesmí zklamat. Pochopitelně bude pořádně nervózní, dokonce tak moc, že ho Tony do školy raději odveze a doprovodí ho jako podpora až na místo činu. Zůstane tam s ním po celou dobu a z onoho školního prostředí bude možná ještě nervóznější než Kryštof sám. Najednou je to totiž děsivě skutečné.

Kryštof udělá mámě radost.
Kryštof udělá mámě radost. | Zdroj: TV Nova

Jakmile bude konečně po všem, student vyjde ze dveří s tajemným výrazem a toužebným přáním co nejdříve zmizet. Tony z něj bude dlouho marně dolovat, jak si vlastně vedl. Mára se odhodlá prozradit známky teprve v Coolně po příchodu manželky Karly. Přizná, že z nejvíce obávané češtiny prošel s odřenýma ušima za tři, z dějepisu dokonce dostal dvojku. Pohořel však na tom, v čem si věřil nejvíce – na angličtině. Mluvit umí, ale písemné testy plné otázek zaměřených na gramatiku ho nepříjemně překvapily. Tuhle zkoušku si bude muset zopakovat.

Přesto bude celá rodina z jeho výkonu nadšená. Věrka, od níž by Kryštof možná čekal projev zklamání, ho upřímně pochválí a povzbudí. Udělal jí obrovskou radost už tím, že se rozhoupal k učení.

Franta chce dát kopačky, ale dostane je

František se s Luckou sejde v krámku se záměrem jí nějak šetrně vysvětlit, že vztah mezi nimi nemá smysl. On je koneckonců každou chvíli v Amsterodamu, navíc má synka a nestojí o další podobné zklamání jako se Skyler. Prostě si není jistý, zda je pro něj Lucka ta pravá. Překvapí ho ale, když jej předběhne a dá mu kopačky dřív, než on stačí něco říct.

Lucka oznámí Frantovi, že potkala svoji bývalou lásku a znovu mezi nimi přeskočila jiskra. To se tak někdy stává a mladík to přijme v klidu, samozřejmě. Alespoň teď ví, že nebude za mizeru, který ji odkopl, ačkoli s jeho sebevědomím to docela zamává. Koneckonců nečekal, že ho Lucie takhle odmítne.

Jiskra asi nakonec nepřeskočila.
Jiskra asi nakonec nepřeskočila. | Zdroj: TV Nova

Zajímavé přitom je, co Lucka vzápětí přizná Šárce. Ve skutečnosti nikoho nepotkala. Vymyslela si to jen proto, že se do Františka nezamilovala a chtěla to s ním ukončit, aniž by mu příliš ublížila. Je hodný a vlastně skvělý, opravdu se snažila cítit k němu něco víc, ale nepovedlo se. Takže by teď oba měli být spokojení. Nebo ne?

Zdroj článku:
  • Autorský text