Středa v Ulici: Návrat Vandiny sebeúcty, tajnůstkářská Hana a další jobovka pro Gábinu

Středa v Ulici: Návrat Vandiny sebeúcty, tajnůstkářská Hana a další jobovka pro Gábinu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ani Vanda není tak splachovací, aby Luďkovo ponižování a urážky snášela věčně. Ve středu si konečně dupne a pošle ho do háje, ačkoli se zdá, že jí ta bojovná nálada moc dlouho nevydrží. Blanka se marně snaží vytáhnout z Hany, o čem se naposled bavila s Evženem, a Gábina se děsí kontroly z finančáku.

Nezasloužíš si mě, vpálí Vanda Luďkovi

Po rozhovoru s Kristýnou předchozího dne dostane Vanda ve středu nápad, jak si naklonit Luďka. Koupí nejrůznější potřeby pro malování a je odhodlaná mu pomoct s úpravou předsíně, ačkoli tomu vlastně vůbec nerozumí. Kvůli němu by se klidně překvalifikovala na malířku pokojů. Uražený manžel ale její snahu ani tentokrát neocení, naopak jí vmete do tváře, že se asi musela zbláznit a že by měla radši hned odejít, protože u něj doma ji rozhodně nikdo nechce.

Tahle krutá slova ve Vandě konečně probudí zapomenutou sebeúctu. Mrští koupenými věcmi po Luďkovi, řekne mu, že je nevděčný a že si ji nezaslouží. Ať si klidně trhne nohou! Horší je, že později téhož dne se v Coolně znovu sejde s Kristýnou, aby si postěžovala a přiznala, že i když jí Luděk ubližuje, ona ho miluje tak vroucně a hluboce, že mu stejně zase odpustí. Pravá láska musí překonat každou překážku. Proč jen to Luděk nechápe?

Hana nechce prozradit, o čem se s Evženem bavili

Blanka zavolala Haně, aby si s ní domluvila schůzku v krámku. Ve středu se tam tedy sejdou a nejdřív si povídají o všem možném, např. o tom, že by si Hana vzhledem ke svým zdravotním problémům mohla pořídit auto s automatickou převodovkou. Zároveň by asi měla prodat vlastní auto. Nic z toho ale nechce řešit přes bazary, raději přes někoho známého. Blanka jí nabídne, že se poptá mezi zákaznicemi.

Tím ale nevinný rozhovor o všem a o ničem skončí. Haně je jasné, že se s ní Blanka nesešla jen kvůli nezávaznému tlachání. Kdepak, hlavním tématem by měl být Evžen, který se od posledního setkání s exmanželkou chová divně. Je zamlklý, a kdykoli se ho Blanka pokusí zeptat, co se děje, utrhne se na ni. Takhle ho vůbec nezná. Hana chápe, že to asi není příjemné, ale zároveň jí o své poslední debatě s Evženem nechce prozrazovat žádné podrobnosti. Na to se bude muset zeptat přímo jeho, protože on a Hana mají na věci odlišné názory. Nechtěla by, aby to vypadalo, že na něj hází špínu.

Kontrola z finančáku přidělá Gábině vrásky

Na Gábinu se řítí kontrola z finančního úřadu, a tak se večer topí v papírech a dala by cokoli za to, kdyby mohla raději uklízet. To by byl mnohem příjemnější program. Jirka jí navrhne, aby poprosila o pomoc Dášu, která je koneckonců účetní. Ano, tahle možnost Gábinu taky napadla, ale představa, jak by asi reagoval Hynek, ji zase spolehlivě odradila. Mezi ním a Dášou je to den ode dne horší, kvůli práci ani jeden nic nestíhá, doma se skoro nevidí a jejich vztah pochopitelně strádá a chladne. Jak tohle může dopadnout?

Sotva si Gábina trochu oddechne, je tu další problém.
Sotva si Gábina trochu oddechne, je tu další problém. | Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text