Dobré zprávy skáčou v ději sem a tam. Snad v něm nezabloudí úplně

Dobré zprávy skáčou v ději sem a tam. Snad v něm nezabloudí úplně
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál sliboval nahlédnutí do zákulisí zpravodajství Dobrých zpráv, ale zatím divákům předvádí model zlé macechy Mirky, která protěžuje ze zištných důvodů zmalovaného klauna Monu a svou ukňouranou neteř Jitku. A chudák Bára je odstrkovaná a čeká na svého prince.

Tolik povyku pro nic

Měl to být zajímavý seriál, ale zatím nijak výrazně neboduje. Když pomineme, že už při první epizodě dalo více diváků přednost mnohokrát opakovaným Četnickým humoreskám anebo kuchařské show MasterChef, tak očekávané „nakopnutí děje“ se ani ve třetí epizodě nekoná a byla o něco horší než ta předchozí.

Úspěch, který občas Prima se seriály má, asi Dobré zprávy nepotká. Diváci na sociálních sítích přirovnávají atraktivnost k seriálu Pálava a ten nedokázal ani v průběhu času diváky přitáhnout.

Frejová hraje mrchu Mirku moc dobře, ale ona není šéf, takže by i ji měl někdo usměrňovat. Jenže to by Ondřej Toman musel dělat svou práci a nejezdit dědovi krmit slepice a hrabat se mu v harampádí na půdě. Tak asi vedení redakce nevypadá.  

Seriálová Mirka je jasná záporňačka. Zdroj: FTV Prima

Mona je úplná husa, která by navíc s tím svým šíleným líčením mohla udělat terno v show Love Island, ale ne ve zprávách. (Nic proti Rychlíkové, to je pěkná holka.) Proč by takové pometlo chtěl doma zrovna Šimon, bývalý válečný zpravodaj, který má evidentně jiné zájmy než ona?

Třetí epizoda byla vlastně o ničem. Divák se jen dozví, že Ondřej má hodného dědu, který před mnoha lety kupoval obrazy jeho psychicky labilní a ukňourané matky, aby měl jako dítě co jíst. Ovšem to je na pochopení pro Leontýnu moc komplikované. Ta si myslí, že kupoval její díla, aby tu krásu nikdo nemohl doma mít.

Víc prostoru by mohl dostat bratr Báry Michal, který je slepě zamilovaný do Sabiny, která jen čeká, až porodí, odloží si u něj dítě, které možná ani není jeho, a frnkne mu za svým „nabíječem“ z ciziny. Michal bude ještě několik dílů slepě věřit, že má jen poporodní deprese a vrátí se a ani si nevšimne, že je vedle něj Fany, která by mu snesla modré z nebe, kdyby o to stál. Děj je to sice předvídatelný, ale alespoň trochu romantický.

Bářin bratr Michal, zdroj: FTV Prima

Jestli nemá seriál přicházet s každým dalším dílem o diváky, měla by se někam pohnout Bářina hlavní linka, alespoň když je doma na vesnici, kde je shodou okolností také často její šéf. V redakci to bude zřejmě ještě chvíli na stejné vlně. Pak se snad dočkáme toho, že Bára pochopí, v jak nepřátelském prostředí se vlastně nachází, přestože se všichni usmívají. Asi není úplně prostinká, aby nepochopila, že Jitka není kamarádka, když spolu soupeří o jedno pracovní místo. A stejně tak si přece nemůže myslet, že by Mirka měla v plánu rozhodovat nějak objektivně, když si tam sama neteř přivedla.

Vzít si do seriálu Igora Chmelu a nedat mu vyniknout je hrozně nešťastné rozhodnutí. Jeho postava Karla je skvělá a mohla by diváky hodně bavit.

Malá prasátka byla v minulé epizodě příjemným zpestřením, ale dát do dalšího dílu zase prasečák už vyznívá jako propagace vepřového masa. A opět nevyužitý potenciál prostředí. To už byla zábavnější i reportáž z kravína v Slunce seno a pár facek, kde měly soudružky v kravíně panensky bílé pláště a kabelky.

Zdroje článku: