O nás bez nás: V pondělní Ulici si Lumír nastěhuje nicnetušící Vilmu do garsonky

O nás bez nás: V pondělní Ulici si Lumír nastěhuje nicnetušící Vilmu do garsonky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vilma se v pondělí přestěhuje, aniž by o tom předem věděla. Bude doslova přivedena k hotovému a příliš ji to nenadchne. Hoši Knoblochovi se pustí do výroby prvotřídního krmítka pro ptáčky, zatímco Eva se pokochá plakátem se zlatavou pláží, aby si dodala motivaci vydělat víc peněz.

Lumír připraví mámě rozporuplné překvapení

Vilma se chce vrátit domů a Lumír se zřejmě domnívá, že je to hlavně kvůli touze po soukromí a klidu. Zároveň dobře ví, že nechat mámu zcela samotnou prostě nemůže. I když se její zraněná noha lepší každým dnem, riziko pádu tu stále je. Naštěstí přijde klan Nyklových s povedeným kompromisem. Co takhle nastěhovat babičku do garsonky, kde dříve bydleli Pavel a Vendula? Bude mít prostor jen sama pro sebe, přitom ale bude nablízku, kdyby něco potřebovala.

Zdá se to jako ideální řešení. Pavel s Máriem nenápadně zajedou do Vilmina bytu, aby odtamtud přivezli nějaké základní věci, včetně jejího oblíbeného křesla a rodinných fotografií. Kateřina zase připraví garsonku, aby to tam vypadalo krásně a útulně. Ale i když jsou Lumír a Vendula z výsledku nadšení, překvapená babička se moc potěšeně netváří. Ne že by nebyla vděčná, ví, že to její blízcí myslí dobře. Jenomže doma je holt doma. Tady mezi těmi čtyřmi stěnami si jako doma rozhodně nepřipadá. Mohlo by se to změnit v budoucnu? To ukáže teprve sám čas. Alespoň že Lexík je nadšený z nové sousedky a také z jejího rotopedu, který mu už teď závidí všichni kamarádi.

Milošové staví krmítko a Eva si pořídí motivační plakát

Milošek, hrdý a kreativní zástupce Drozdů, se rozhodne postavit ptáčkům na zimu krmítko. Táta Miloš ho zastihne při nepříliš úspěšné snaze o stlučení základních prkýnek a nabídne mu pomoc odborníka. Když už se něco dělá, má se to dělat pořádně, a tak z původně naivního dětského nápadu vznikne ctižádostivý projekt, který po svém příjezdu z Amsterodamu ocení i František.

Mezitím Eva rozjíždí vlastní nákladný plán. Pořídí si motivační plakát s nádhernou pláží, která jí má připomínat Karibik a dodávat sílu k dalšímu podnikání. Kdykoli se podívá na obrázek azurové vody a palem, bude vědět, že vydělává na svou vysněnou dovolenou. Ta se teď díky prodeji doplňků stravy nezdá už tak nedosažitelnou, částečně díky Kaštanovi, jenž má přirozený talent vymlouvat lidem díru do hlavy a přesvědčit je k nákupu drahých pilulek. Škoda že sám se k vlastnímu prodeji nemá. Mohl by se stát v podstatě jakýmsi Eviným podřízeným, kdyby chtěl, ale zřejmě mu zatím stačí shánět jí zákazníky za to, že mu přípravky bude prodávat za nižší cenu. Eva jen doufá, že její spolupráce s Kaštanem není nějak nepříjemná Aničce, která s ním kdysi dávno chodila. Jak jen mohla s tím člověkem vydržet? Na byznys je báječný, ale jinak? Těžko snesitelný hypochondr, ale ostatně právě proto s ním Anička nakonec nevydržela, že?

Zdroj článku:
  • Autorský text