Pondělní Ulice: Eva se dá na zdravou stravu, Franta se dozví o Báře a Brunovi a Vilma propadne depresi

Pondělní Ulice: Eva se dá na zdravou stravu, Franta se dozví o Báře a Brunovi a Vilma propadne depresi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Místo prášků sáhne Eva po zelenině a znechutí Miloše příslibem bezmasých pokrmů. Bude tak rozladěný, že před Frantou propálí líbačku Báry a Bruna, k níž se nachomýtl. Vendula navštíví babičku a zastihne ji ve velmi špatném stavu. První školní den přinese spoustu stresu Magdě, Prokopovi i Otovi.

Namísto doplňků stravy podivné tofu pro chudáka Miloše

Eva by si k narozeninám, které bude mít až v únoru, přála nové balení prášků pro ženy v přechodu, ale Miloš je vůči nim z pochopitelných důvodů zaujatý a raději by manželce koupil třeba náušnice než takový „dryák“. Eva se tedy rozhodne jít na to odjinud a začne jíst zdravě. Malý Milošek si v hospodě celý nadšený objedná smažený sýr, ale ona dá přednost tofu. Velký Miloš, typický masožravec, se nad jejím výběrem znechuceně zamračí, Eva si však trvá na tom, že pokrm ze sojových bobů je prospěšný a hravě nahradí i drahé doplňky stravy. Když prohlásí, že to začne vařit doma minimálně třikrát týdně, Miloš zalituje, že jí radši nekoupil prášky.

Miloš řekne Frantovi o Báře a Brunovi.
Miloš řekne Frantovi o Báře a Brunovi. | Zdroj: TV Nova

Žvanil Knobloch napráská Báru s Brunem

Zatímco Eva lítá po nákupech a shání zdravou zeleninu, Miloš si doma stěžuje Františkovi, že jeho manželka zblbla. Navíc ale Frantovi prozradí, že náhodou potkal Báru a viděl ji líbat se s Brunem. František neměl ani ponětí, že spolu jeho kamarád a bývalá přítelkyně začali chodit, i když se mu to zrovna v pondělí pokusí Bruno naznačit. Bude to Frantovi vadit? Má snad Báru pořád ještě rád? A záleží na tom, když on se rozešel s ní a zlomil jí srdce kvůli Skyler? Nezdá se pravděpodobné, že by se k němu Bára chtěla někdy vrátit, i kdyby se nezakoukala do Bruna.

S tímhle se Franta asi bude muset smířit.
S tímhle se Franta asi bude muset smířit. | Zdroj: TV Nova

Vendulu vyděsí babička, která je na tom psychicky zle

První školní den zahájí Lexík sice bez táty, který je v Německu, ale zato s nadšením a novou aktovkou. Jenom je škoda, že ji nemůže ukázat babičce. Kateřina navrhne celou událost zdokumentovat na fotkách. Vendula mezitím zanese babičce do nemocnice dort, ačkoli ví, že má zakázáno sladké. Snad ji chce trochu rozveselit a povzbudit, ale sklíčená Vilma stejně odmítne a řekne vnučce, aby zase odešla. Označí se za mrzáka, který není schopný udělat ani krok. Nemůže si sama dojít na záchod, proto skoro nejí a nepije, jen aby nemusela žádat o pomoc sestřičky a stydět se před nimi. Pohled na nešťastnou babičku Vendulu pořádně zabolí a vyděsí.

Zmizení dvojčat Dvořákových a hádka Magdy a Prokopa

Marek a Matěj Dvořákovi se nedostaví do školy a nepošlou ani omluvenku. Ota hned začne panikařit a představovat si, že jsou chlapci doma sami a udělalo se jim špatně. Pokusí se je kontaktovat všemožnými způsoby, než mu Prokop připomene, že by se měl podívat nejen na doručené zprávy, ale také do složky spamu. Vida, právě tam zapadne zpráva od kluků, kteří jsou ještě na dovolené v Tatrách a do školy dorazí až za pár dní. Jedna záhada tedy bude vyřešena, ale Magdu čeká ještě druhá, možná dokonce nepříjemnější – proč na ni Prokop v pátek zvonil a proč ji pořád obviňuje, že s ním odmítá komunikovat?

Zdroj článku:
  • Autorský text