Survivor Česko & Slovensko 2023: Nad Bárou už zlomil hůl i Švanci. Tak by se nikdo chovat neměl

Survivor Česko & Slovensko 2023: Nad Bárou už zlomil hůl i Švanci. Tak by se nikdo chovat neměl
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hlad a stres u Hrdinů začíná vyhrávat. Už i Kateřina chápe, že přátelství s Bárou jí hru neusnadní a začíná se bát, že díky její hádavé povaze nakonec kmen pošle do duelu obě. U Rebelů je to jinak. Johanka, která byla minule potrestaná za neposlušnost, se nad věc povznesla. (Pozor spoiler).

Johanka byla překvapená, že na poslední kmenové radě dostala šest hlasů. Určitě se i poučila, ale stále nechce, aby jí někdo diktoval, jak má hrát. Přesto s lidmi, kteří se Johanky chtěli zbavit, normálně komunikuje a dělá vše proto, aby byl uvnitř Rebelů klid. Ten potřebují, aby si mohli odpočinout a soustředit se na další hru. Před sebou mají dvě soutěže o odměnu, a to může být pro atmosféru uvnitř společenství hodně důležité.

Zdroj: TV Nova

U Hrdinů se to začíná sypat. Dochází jídlo i optimismus. Když připlul z ošetření Vašek Matějovský, ani nevěděl, jak má svým spolukmenovcům oznámit špatnou novinu. Přece jen spolu byli 16 dní, spolu se radovali nebo se trápili hlady. Jeho zranění ho však nemilosrdně ze hry eliminovalo. Prožil si nachlazení, různé drobné bolístky, ale tentokrát už bolest udeřila takovou silou, že to nešlo potlačit a doufat, že to přejde. Jak se dozvěděl od doktorů, musí být alespoň dva až tři týdny v klidu a s největší pravděpodobností bude muset na operaci. Slzy tekly proudem a u Hrdinů zůstalo po Vaškovi prázdno. Byl z těch lidí, kdo nehledá spory a nepletichaří a určitě mu mnoho lidí přálo vítězství.

To nebyla jediná zlá věc, která se u Hrdinů stala. Kája, která odstřelila Soňu a snažila se vetřít Báře do přízně, už si to zase rozmyslela a mezi děvčaty to pěkně vře. Je těžké soudit, zda to Karolína udělala záměrně nebo náhodou, ale před celým kmenem dokázala Báru vyprovokovat tak, že v jeden okamžik ztratila všechny zásluhy za to, že vaří a je poměrně úspěšná v soutěžích.

Bára tak zbořila mýtus o pokerových hráčích, kteří by měli umět se ovládat a nedat najevo emoce. Nikdo nemá rád lidi, kteří jsou vulgární, nevychovaní a nezvladatelní. A to všechno zlobr Bára, dokázala předvést v několika minutách, které TV Nova vložila do sedmé epizody. Bohužel ani po vychladnutí nebyla schopná se omluvil Karolíně, ani ostatním a začínají se nad ní stahovat mraky. Navíc s prázdným žaludkem nikdo nevidí svět růžové.

Zdroj: TV Nova

První souboj o odměnu

Tajemná truhla s neznámým obsahem přitahovala pozornost všech soutěžících. Soutěžilo se v pěticích a nosily se kbelíky s vodou, kterou si soutěžící přelévali, a nakonec nalévali do nádoby s míčky. Kdo dostal proudem vody míček jako první ven, měl bod. Jedním z nejméně zdatných byl letošní taktik Jirka. Nakonec si truhličku otevřeli Rebelové a zajásali. Uvnitř našli nejen jídlo, ale i koření, a to po tolika dnech, kdy mají k dispozici jen sůl z moře, bylo jako by v truhle byl poklad.

Příval radosti rozhodl o slepici. Musí být hostina. Slepice nespolupracovala a žádné vejce nesnesla, takže bylo rozhodnuto. Adam se přihlásil za kata. Právě takové výzvy od účasti v reality show očekával. Jirka, Tomáš a Žaneta mají druhou nápovědu ke skryté imunitě, a tak pátrají. Tajně!

U Rebelů byla hostina, u Hrdinů se nálada zhoršuje každým okamžikem. Už se hádají i o tom, kdo kde bude spát. Pítr má problém s Andreou. Asi si vzpomněl, že má partnerku, a tak má jasno, vedle koho spát nechce.

Bára a Katka jsou teď trošku izolované a pro Kateřinu to bude velká zkouška, zda kamarádku bude podporovat. Několikrát se snažila Báře domluvit, ale ta na svém chování nevidí nic divného. Ona taková prostě je! Karolína se na kameru svěřuje, že se Báry „fyzicky“ bojí. Ale co je pravda a co herecké představení, ukáže teprve čas.

Zdroj: TV Nova

Druhý souboj o odměnu

Klub sendvič z toustového chleba, masa, majonézy a zeleniny je lákavou odměnou. Když se přidají ještě chipsy a limonáda, a to dokonce pro každého pěkná porce, tak to už jdou žerty stranou. Přece jen 18 dní bez normální stravy už se na všech podepsalo. Navíc Hrdinové už mají sotva trochu rýže a jídlo už nutně potřebují.

Tlačil se velký válec, sbíraly se díly na skládačku, a nakonec se shazovaly totemy. Nepohoda u Hrdinů se bohužel odráží i do jejich hry. Gastronomické orgie si tak užili opět Rebelové. Matěj si nemohl vynachválit, že už dva dny nemá hlad. Tomáš zašel ještě dál a prožitek jídla, které mělo chuť, přirovnal k orgasmu! A Johanka si užila narozeniny s plným žaludkem.

Zdroje článku:
  • autorský text,
  • Voyo