Na co se připravit v pokračování Ordinace v růžové zahradě 2

Na co se připravit v pokračování Ordinace v růžové zahradě 2
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ze všech stran na nás vykukuje reklama na novou sérii nováckého nekonečného seriálu, který nedůstojně přežívá jen na Voyo a zavítá ve čtvrtek mimořádně na Nova Gold. A co nás čeká?

Tak Lucii snad někdo proklel nebo je scénáristům opravdu hodně nesympatická. Její postavu stíhá jedna katastrofa za druhou, a to je prakticky v každém dílu a dostává nejvíce prostoru ze všech. Chudák Ivana Jirešová už musí mít ze své role deprese. Je to trochu paradox, že herečka, ze které doslova vyzařuje pozitivní energie, musí v seriálu být věčně v obavách, smutná, utrápená a řešící jednu katastrofu za druhou. Popřejme jí do nové série, aby si už scénáristé vybrali jinou oběť a její postava konečně našla štěstí, za které se celou dobu trvání seriálu rve. A jak vyplývá z upoutávek, Darek (Michal Novotný), udělá ještě dusno, než konečně skončí tam, kde má. Jak to ale vypadá, rozhodl se před svou dvacetiletou dovolenou ještě udělat v kamenické nemocnici trochu rozruch. Možná by ten infarkt, který předstíral, mohl dostat doopravdy.

Michal Novotný svého nechutného a nenávistného Darka hraje opravdu skvěle a posílá do světa pohledy, ze kterých mrazí.

A snad už si konečně své srdeční problémy vyřeší i Leoš (Robert Jašków) a nebude se utápět v alkoholu, což by se asi nemuselo vyplatit. Přece jen chirurg s kocovinou není zrovna pro nemocnici terno. Jak naznačila Mahulena Bočanová, točila s Robertem postelovou scénu, takže postava Leoše své opakované neúspěšné pokusy o znovuzískání Táni vyřeší tak nějak „chlapsky“. Mahulena je skvělá herečka a trochu cynickou exmanželku s jazykem jako břitva hraje dobře, a i ona by si zasloužila víc prostoru. Nakonec, jak by vynikly kladné charaktery, kterými se to v seriálu jen hemží, když by neměly po boku „charismatické“ záporáky?

Budeme doufat, že se dočkáme také nějakých pikantních scén. Přece nemůže být tak složité vytvořit nový vztahový trojúhelník. Nudné prostředí nemocnice by mohla oživit nová zdravotní sestra, která si ráda užívá na nočních směnách s mladými doktory, hodilo by se i nečekané těhotenství, tajný ctitel nebo pandemie.

Tak budeme doufat, že scénáristé konečně chytí ztracenou múzu, která už se nějakou dobu toulá neznámo kde.

Kamenická nemocnice v seriálu, Zdroj: Archiv TV Nova

 

Zdroj:

  • autorský článek