Pondělí vnese do Ulice konflikty a křik. Alespoň že u Nyklů to dopadne dobře

Pondělí vnese do Ulice konflikty a křik. Alespoň že u Nyklů to dopadne dobře
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lumírovo pondělní ráno nezačne nejlépe. Mezi ním a mámou nadále panuje napětí, dokud se do věcí nevloží frajer Lexík s brilantním nápadem, jak babičce zpříjemnit jízdu na rotopedu. U Gábiny to ale bude vyhrocené ještě víc. Kvůli stresu z vyšetření si podá chudáka Jirku i drzého puberťáka Šimona.

Lexík naláká babičku na rotoped pomocí aplikace

Po Lumírově výbuchu je teď Vilma uražená a nemluví s ním. On to přitom s rotopedem myslel dobře, navíc se jí omluvil, že na ni byl moc tvrdý. Za vším, co řekl, si ale stojí. Vždyť jenom chce, aby se máma co nejdřív uzdravila!

Tok jeho chmurných myšlenek najednou přeruší podezřelý zvuk, nápadně připomínající právě rotoped. Radost ze zjištění, že máma přece jen začala šlapat, však nemá dlouhého trvání. Lumír se vřítí do jejího pokoje a na posilovacím stroji najde místo ní Lexíka. Zklamání ho přiměje oba pokárat. Vážně chtěl věřit, že se máti rozhodla jít do sebe.

O to větší bude později Kateřinino překvapení, když vejde do ložnice a skutečně najde Vilmu vyčerpaně sténat na rotopedu. Lumír na ni byl pěkně zlý. Možná to myslel dobře, ale co z toho? Přála by si, aby ji trochu pochopil. Celý život se normálně, přirozeně hýbala. Jezdit na rotopedu jí teď připadá ponižující. Kateřina se snaží Lumíra hájit, má prostě strach o svou mámu, nic víc. Vzápětí dojde řeč i na Martinu, která se také rozhodla začít jezdit na kole, ačkoli ji nikdo nenutí. Je zajímavé, jak si Kateřina s Vilmou poslední dobou rozumějí, ba dokonce se společně smějí nad životními paradoxy. A Lexík si ke konci dne od táty vyslouží pochvalu, protože babičce k rotopedu stáhne skvělou aplikaci, díky níž může projíždět různými státy, závodit a bavit se.

Nervózní Gábina bude na Jirku hodně nepříjemná

Jirka se snaží Gábinu rozptýlit přípravou naprosto famózní snídaně, ale ona z nervozity před vyšetřením není schopná do sebe nic dostat, maximálně jogurt a čaj. Nemá ani náladu na jeho vtipy a je na něj zbytečně ostrá, když jí nabídne doprovod do nemocnice. Odbude ho s tím, že chce jet sama. Potřebuje být zkrátka jen se sebou. Jedná se o klasické vyšetření, které absolvovala už několikrát. Není důvod se plašit! Hlava to možná ví, ale na špatné náladě a obavách se bohužel nic nemění.

Veronika je Gábině oporou.
Veronika je Gábině oporou. | Zdroj: TV Nova

Ani v salonu se rozpoložení Gábiny nezlepší, vlastně už je protivná i sama sobě kvůli tomu, že vyšiluje před každou zdravotní kontrolou. Mít strach je ale podle Veroniky normální. Jitka pak zmíní, že u rakoviny děložního čípku jsou nejrizikovější první dva roky, co se týká návratu, a Gábina je už přes rok zdravá. Statistiky ji ovšem příliš neuklidňují. Co když si ji zavolají do ordinace a sdělí jí tu příšernou zprávu, že se nemoc vrátila? Nakonec to možná budou předčasné úvahy, protože zničehonic zavolá Šimon s naléhavou prosbou o pomoc, takže Gábina vyšetření asi vůbec nestihne.

O několik hodin později, už za tmy, Gábina potká na ulici Valerii, která se marně pokouší dovolat a dozvonit k Šímovi. Půjdou společně nahoru do bytu, pro Šimona to ale nebude příjemná návštěva.

Zdroj článku:
  • Autorský text