Nevděčníci v úterní Ulici: Milena si své bundy může strčit za klobouk a protivná Vilma si neváží Kateřininy péče

Nevděčníci v úterní Ulici: Milena si své bundy může strčit za klobouk a protivná Vilma si neváží Kateřininy péče
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Úterý bude zjevně dnem, kdy nikdo nedokáže projevit vděk za to, co pro něj dělají druzí. Milena chce, aby zaměstnanci reprezentovali její firmu, ale nutí je platit za nové bundy, o které tak nikdo neprojeví zájem. Kateřina se kvůli Vilmě může uběhat, to však náladová pacientka ani trochu neocení.

Milena se za firemní bundy vděku nedočká

Gábina pro zaměstnance máminy nové firmy Druhá šance připraví slíbené bundy, jimiž by měli reprezentovat. Ukáže se však, že by si je museli zaplatit z vlastního, což se jim pochopitelně nelíbí. Vždyť ani žádné bundy nechtěli, celé to byl nápad Mileny. Radek jí už od začátku říkal, že je to zbytečnost. Místo aby jí pomohl zaměstnance přesvědčit, poradí jí, aby se z chyby poučila a uvědomila si, že ne každá investice se jí vyplatí. Milena však odhodlaně prohlásí, že se jako ředitelka, která všemu velí, dokáže vypořádat sama i s bandou neposlušných zaměstnanců. No, hodně štěstí, Mileno.

Radek Mileně říkal, že to s těmi bundami není dobrý nápad.
Radek Mileně říkal, že to s těmi bundami není dobrý nápad. | Zdroj: TV Nova

Nesnesitelná pacientka Vilma vyčerpává Kateřinu

Snad všichni členové Nyklova klanu jsou zaneprázdnění prací. Na péči o Vilmu tak zbude opět jen Kateřina, kterou už neposlušná pacientka začíná vyčerpávat. Nyklová si stěžuje na nepohodlnou postel i nedobrý čaj a ustavičně o sobě prohlašuje, že je mrzák a už nikdy se nedá do pořádku. Stále odmítá jíst s odůvodněním, že nemá hlad a ani nepotřebuje nabírat energii, když se celé dny akorát válí v posteli.

Vilma je zkrátka protivná jako činže, a tak není divu, že si Kateřina musí jít na chvíli vydechnout dolů do bistra. Tam Vendula lítá od jednoho zákazníka ke druhému a sotva stíhá. Už si snaživě hledá brigádnici, s babičkou ale momentálně pomáhat nemůže, i když by to dělala ráda. Lumír má zase plno povinností na radnici, navíc bývá s mámou během noci, kdy Nyklová nemůže usnout, protože spinká celý den.

Jediným světlým bodem je pro Kateřinu okamžik, kdy domů dorazí Lexík s výslužkou od Pavla. Nabídne babičce klobásku výměnou za jahodové knedlíky, které pro ni uvařila Kateřina, a tak Vilma nakonec spořádá alespoň něco.

Zbitý Tomášek se omluví Jirkovi, ale jen ho víc naštve

Když Dalibor Tomášek nedorazil na natáčení dalšího dílu podcastu a ani neudal žádný důvod, Jirka se na něj pořádně naštval. Právě v úterý se však Tomášek přijde osobně omluvit až ke Gábininým dveřím, protože kvůli ztrátě mobilu nemohl zavolat. Má fialové oko, zraněnou ruku, celkově vypadá pěkně zřízený. Přizná, že to souvisí s případem vraždy jeho učitelky, který je pro něj velmi osobní a citlivou záležitostí.

Jirka se kvůli tomu ale rozčílí ještě víc, poněvadž si slíbili, že do téhle staré věci už nebudou zasahovat a hrát si na soukromé detektivy. Pohádají se a Tomášek raději zase odejde, aby situaci ještě více nezhoršil. Gábina poté prohlásí, že si nepřeje, aby chodil k nim domů, a Jirka slíbí, že mu to příště vyřídí. Je jistě pochopitelné, že se s novinářem nechce vídat ani ona, ani Šimon.

Zdroj článku:
  • Autorský text