Čtvrtek plný hádek v Ulici: Marie si postaví hlavu a Tomášek nakrkne Julii

Čtvrtek plný hádek v Ulici: Marie si postaví hlavu a Tomášek nakrkne Julii
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Udělat z rodinného statku penzion pro turisty, kteří tam všechno zničí, to jedině přes Mariinu mrtvolu. Blanka a Evžen snad ani nemohli být při smyslech, když přišli s tak praštěným nápadem. Jako by nestačilo, že si Jolana vyhlédla vysněného koně… Alespoň že Julie znejistí po rozhovoru s Tomáškem.

Marie zuří. Dceřin nápad považuje za šílenství

Blanka s Evženem jsou tak nadšení svými novými plány, že je ani nenapadne, jak moc by to celé mohlo rozčílit Marii. Chtějí na statku pronajímat a zrekonstruovat jen část, možná upravit zahradu a později tam udělat bazén. Zkrátka by z toho místa, kterému Marie obětovala většinu života, chtěli udělat tahák na turisty, a to se babičce ani trochu nelíbí. Představa, že by se jí po domově producíroval někdo cizí a všechno jí tam ničil, ji dohání k nepříčetnosti. Tak to přece bývá, že lidi nemají úctu k věcem, které jim nepatří. Nakonec se Marie rozčílí natolik, že se uprostřed hádky zvedne a odejde pryč, ani se neohlédne po manželce, kterou nechá sedět u stolu. No, takový výbuch tedy Blanka nečekala.

Sto tisíc, to je ale drahý koníček, Jolano

Jolana stále touží uskutečnit celoživotní sen a pořídit si koně, cítí se však kvůli tomu provinile před Marií. Nemůže si pomoct, když objeví inzerát na prodej nádherné španělské klisny, zamiluje se do ní doslova na první pohled. Marie se té zmínky o Španělsku chytí a vzpomene si na to, jak během dovolené v této zemi Jolana flirtovala s průvodkyní. Málem se kvůli tomu zase pohádají, přitom to už tenkrát bylo naprosto zbytečné. Mezi Jolanou a paní průvodkyní nikdy nemohlo k ničemu dojít. Ale božínku, ta klisna je tak krásná! Jenže příliš drahá. Kdyby za ni Jolana zaplatila sto tisíc, úplně by se vydala z peněz. Přitom dobře ví, že Marie chce dál cestovat. Nakonec ale právě Marie svou ženu popostrčí, aby si klisnu koupila, když se jí tak líbí.

Julie tahá z lidí peníze a Tomášek jí to dá sežrat

Julie se v krámku sejde s redaktorem Tomáškem a zpočátku je samý úsměv. Ochotně mu poskytne rozhovor a souhlasí, aby si ho nahrál. Nejspíš věří, že z výsledného článku vytříská nějakou publicitu a polapí do sítí další zoufalé klientky. Tomášek začne opatrně, zeptá se terapeutky na její práci a průběh seminářů. Julie mu vše nadšeně popíše a zmíní i nedávnou pouť do zahraničí.

Vše probíhá hladce, dokud novinář nevytáhne méně příjemné otázky, třeba jak Julie postupuje, když se léčba nedaří. Co dělá, když se některá z klientek pokusí spáchat sebevraždu? Poskytuje těm méně zámožným nějaké slevy? Jakmile se konverzace stočí k penězům, Julie zvážní a vezme okamžitou zpátečku. O něčem tak přízemním, jako jsou finance, se bavit nebude! Ale její podnikání jí přináší značný zisk, nebo snad ne? Proč se o tom odmítá bavit? Vystavuje vůbec klientkám faktury, dává jim účtenky?

Jak se otázky valí jedna přes druhou, Papežová náhle ztratí koncentraci i trpělivost, zvedne se a prostě uteče. Dokonce ani nezaplatí za objednávku a nechá to na Tomáškovi. Ale ten má aspoň rozhovor, pro který si přišel.

Zdroj článku:
  • Autorský text