Pondělí v Ulici: Gábinin boj s finanční krizí bude pokračovat. Vilma chce být užitečná, ale doplatí na to

Pondělí v Ulici: Gábinin boj s finanční krizí bude pokračovat. Vilma chce být užitečná, ale doplatí na to
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Propustit, anebo nepropustit, to je, oč tu běží. Gábina ví, že jestli jí Sabine nevyhoví, bude muset vyhodit jednu švadlenu. Je to těžká volba, každá z nich musí živit rodinu. Vilmu trápí pocit, že ji nikdo nepotřebuje, a tak ji Kateřina na přání Venduly zaúkoluje. Dobrý úmysl ale povede k neštěstí.

Gábina čeká na telefonát od Sabine jako na smilování

Minulý týden volala Gábina německé návrhářce Sabine, aby jí nabídla své služby a získala tak více peněz pro salon. Odpověď ale zatím nedostala a celé pondělí bude jako na trní s vědomím, že pokud ji Sabine nezachrání, bude muset obětovat jednu švadlenu. Pokud ji propustí a vezme práci za ni, bude mít peníze alespoň na to, aby mohla trochu přidat ostatním. Jak dlouho by takové provizorium vydrželo a jak by se podepsalo na Gábinině zdraví?

Gábinu čeká těžké rozhodování.
Gábinu čeká těžké rozhodování. | Zdroj: TV Nova

Jirka si o ni dělá starosti, proto v pondělí přijde s návrhem pustit na čas svůj byt a převzít náklady za její. Gábina jeho vstřícnou nabídku odmítne, protože nechce, aby jí dotoval podnikání a vydržoval si ji, i když on to tak samozřejmě nemyslel. Je to snad z jeho strany způsob, jak říct, že by s Gábinou chtěl natrvalo bydlet? Jak se však ukáže, Jirka si svého soukromí cení – až se v budoucnu vrátí na vraždy, bude rád, že má někde prostor jen pro sebe.

Později během dne se Sabine přece jen ozve. Začne kupovat Gábinino přešité oblečení a prodávat ho pod vlastní značkou. Jirkovi se to nelíbí, připadá mu, že Sabine si přijde k hotovému a přilepí značku na cizí práci, ale Gábina je hlavně vděčná, že získá peníze navíc.

Když Milena nebude doma, Radek bude mít pré

V původním hotelu, který si Milena vyhlédla pro dovolenou v Egyptě, už na ni nezbude místo, a tak jí nabídnou náhradní ubytování s krásnými bazény a lákavou slevou. Nemůže se dočkat, až tam konečně bude, ale ještě víc než ona se možná těší Radek. Ten si totiž konečně užije týden bez toho, aby jej manželka šikanovala. Chystá velké plány, hodlá si např. pozvat pár přátel a uspořádat pokerový večer, jehož by se rád účastnil i Petr Kaštan.

Horlivá uklízečka Vilma skončí v nemocnici

Vilma by se nejraději vrátila do lesa na chatu, kde musela uklízet a dohlížet na rodinu. Po příjezdu do Prahy má pocit, že ji najednou nikdo nepotřebuje. Připadá si neužitečná, protože v Lumírově bytě už úřaduje jiná paní domu. Vendula se pokusí vymyslet, jak babičku zaměstnat a nenápadně jí dávat najevo, že se bez ní Nyklovi neobejdou. Proto také navede Kateřinu, aby babičku využila k úklidu tátova bytu. Kateřina tam pochopitelně žádný svinčík nemá, ale naznačí Vilmě, že by potřebovala pomoct s luxováním a utíráním prachu, protože kvůli práci nestíhá.

Vilma bude muset do nemocnice.
Vilma bude muset do nemocnice. | Zdroj: TV Nova

Paní Nyklová více než ochotně skočí po příležitosti. Během utírání prachu bohužel nešťastně upadne a zraní si nohu. Jako první ji objeví Lexík, který místo aby přivolal pomoc, tvrdohlavě usedne babičce po boku, aby na ni dohlédl. Pochlubí se odznakem malého zdravotníka a odmítne ji opustit. Naštěstí se vzápětí ukáže i Kateřina, která zavolá záchranku. Později se od Lumíra dozvíme, že Vilma bude muset na operaci, což vzhledem k jejímu věku není žádná legrace.

Zdroj článku:
  • Autorský text