Ve středeční Ulici se u Nyklových bude hojně nakupovat, bědovat i kreativně tvořit

Ve středeční Ulici se u Nyklových bude hojně nakupovat, bědovat i kreativně tvořit
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
U Nyklových bude ve středečním díle opravdu veselo. Lexík si totiž vezme na starost přípravu narozeninového překvapení pro Kateřinu, z čehož Lumírovi div nepolezou oči z důlků. Ustaranou hlavu rodiny navíc potrápí mámin nově objevený zájem o online nakupování a Jirkovo chabé pracovní nasazení.

Lexík přichystá Kateřině narozeninovou bojovku

Lumír pro Kateřinu plánoval k narozeninám tradiční rodinnou oslavu, ale jeho milovaná mu do toho hodila vidle, když prohlásila, že by si přála nějaké vzrušující překvapení. Pan Nykl, zaneprázdněný prací na radnici, nemá čas ani možnost vymýšlet nějakou zajímavou novinku, která by Kateřinu skutečně nadchla, ale naštěstí se do věci vloží Lexík. Ten tátovi navrhne, že společně s Martinou připraví zábavnou bojovku. O hravém hledání pokladu však nechce prozradit žádné podrobnosti, a přestože je Lumír vděčný za každou pomoc, děsí ho nemožnost do akce jakkoli zasahovat. Zároveň ale nesmí dát najevo, že by malému synkovi nedůvěřoval, a tak mu nezbývá než zůstat stát opodál a modlit se, aby chlapec nevymyslel nějakou hloupost. Mrzuté je, že i vysmátá Martina má pusu na zámek.

Lumír bude mít plno starostí.
Lumír bude mít plno starostí. | Zdroj: TV Nova

Lumír bude přešlý kvůli Jirkově pracovní morálce

Když už je řeč o Martině, hodí se připomenout, že ona a Jirka Hložánek jsou v těchto dnech jako dvě hrdličky. Bohužel to také znamená, že ani jeden z nich příliš nevnímá okolní svět. Jako by odteď existovali jen sami pro sebe a vše ostatní víceméně ignorovali. Proto ostatně Martina nejdřív úplně vytěsní máminy narozeniny, než ji na ně upozorní Lumír, a Jirka zase bude zanedbávat povinnosti starosty. Právě z toho bude Lumír coby jeho místostarosta pořádně přešlý, protože všechno teď leží na něm, včetně náročné přípravy charitativního vánočního jarmarku. A Štědrý den se nezadržitelně blíží.

Martina a Jirka si ale nedělají hlavu s ničím jiným než s příjemným vývojem vlastního vztahu. Spokojená kuchařka pozve pana starostu na čtvrteční oslavu máminých narozenin, poněvadž po Lexíkově bojovce musí přece jen následovat nějaká ta slavnostní hostina. Nikdo z nich ale zatím ještě netuší, že oslavu v hospodě zpestří svérázný host.

Vilma objeví kouzlo online nákupů

Vilma Nyklová si díky vnoučkovi Lexíkovi oblíbí internetové nakupování. Stačí mít jen po ruce tablet, najít si ověřený e-shop a zadat pár informací do příslušných políček. Během chvilky má objednanou novou varnou konvici, která dorazí prakticky hned druhého dne až k jejím dveřím. Pro starší paní, jež se už nemůže tak dobře hýbat, je to přímo požehnání, ale pro rodinu Nyklových by to mohlo být i prokletí. Nic by se totiž nemělo přehánět a je více než jisté, že s touhle novou dovedností to Vilma pěkně přežene. První malér na sebe nenechá dlouho čekat a bude souviset s nákupem narozeninového dárku pro Kateřinu…

Vilma bude nakupovat ve velkém.
Vilma bude nakupovat ve velkém. | Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text