V páteční Ulici se Eva pochlubí řidičákem a v bistru se objeví policie

V páteční Ulici se Eva pochlubí řidičákem a v bistru se objeví policie
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Většina lidí se těší na pátek jako zasloužený konec pracovního týdne, ale Evě ta pravá práce teprve začne. Chystá se s rodinou do Amsterodamu za účelem prodat Holanďanům veškeré zásoby doplňků stravy. Pohodový den si neužijí ani Klímovi, které Žofka překvapí nemilým oznámením.

Knoblochovi balí a vyrážejí do Amsterodamu

Cesta do Amsterodamu se blíží a je zapotřebí se na ni pořádně připravit. Zatímco Milošek si místo pyžama a kartáčku na zuby balí tablet, auťáky a obřího medvěda, Eva se snaží natlouct do hlavy pár užitečných frází v holandštině, ale výslovnost jí dává zabrat. Jednodušší – ostatně i podle Františka – bude, když se pokusí dorozumět s potenciálními zákazníky angličtinou. Jen nesmí zaměnit slovo „levný“ za „ovci“, jelikož mají v tomto cizím jazyce podobnou výslovnost. No, bude to jistě zajímavá domluva, ale Eva je zřejmě ochotná se třeba i ztrapnit, jen když všechno úspěšně prodá.

Milošek si na cestu bere to, co chce, nikoli to, co potřebuje.
Milošek si na cestu bere to, co chce, nikoli to, co potřebuje. | Zdroj: TV Nova

Dokonce požádá Miloše, aby jí zajel na centrálu pro další krabice s pilulemi, jelikož bohatá zásoba ve sklepě podle ní v žádném případě nemůže stačit. Milošovi se ale dvakrát nechce jezdit po Praze, a tak Eva s jistým nadšením navrhne, že si pro prášky zajede sama. Už totiž může – právě v pátek obdrží svůj nový řidičský průkaz.

Hned se ho požene otestovat do pražského provozu, což se Milošovi nezdá jako dobrý nápad. Radši ji doprovodí, i když se mu původně nikam nechtělo. Jeho přítomnost ji však za volantem spíše víc znervózní, než že by něčemu prospěla. Při cestě do Amsterodamu se chtějí v řízení střídat. Dojedou tam nakonec s autem narvaným až po střechu krabicemi s doplňky stravy? Nebo Evin další plán na rychlé zbohatnutí skončí dřív, než se vůbec stačí rozběhnout?

Policisté v bistru ničí Ivinu dobrou pověst

Advokátka Elen Mrázová se Ivě zmíní o jisté možnosti přiznání viny, kdy by vlastně přistoupila na dohodu a nemusela se vláčet po soudech. Zároveň by ale musela přijmout určitý trest, vlastně by dala najevo, že autonehodu skutečně zavinila, místo aby to bylo bráno jako nutná sebeobrana. Elen je přesvědčená, že mají šanci Ivinu pověst zcela očistit, přesto nervózní paní Klímová začne o dohodě vážně uvažovat. Věří, že by pro ni všechno bylo vyřízeno mnohem snáz a rychleji, navíc by nemusela dceru Báru tahat k soudu, aby vypovídala o znásilnění.

Samotné Báře tato varianta nepřipadá jako ideální řešení, ale je odhodlaná podpořit mámu, ať už se rozhodne jakkoli. Ivu rázně popostrčí Žofka, která najednou přijde z bistra s nepříjemnou zprávou, že se tam na paní Klímovou vyptávali policisté. Mluvili prý s Vendulou i Máriem a chtěli vědět, jestli Iva bývá v práci agresivní, zda se tam někdy s někým poprala a podobně.

Iva se až dosud snažila celou věc ututlat před známými, ale teď je její pověst definitivně v troskách. Co si asi Vendula s Máriem pomyslí? Jak dlouho bude trvat, než se vše rozkřikne mezi další obyvatele ulice? Kdyby Iva kývla právničce na dohodu hned, možná by se tomu dalo předejít, ale teď je pozdě, a tak se můžeme těšit na další lamentování a kňourání ufňukané Ivy.

Zdroj článku:
  • Autorský text