V úterní Ulici to bude u Nyklových doslova pro kočku. Ve škole se zatím vesele popíjí alkohol

V úterní Ulici to bude u Nyklových doslova pro kočku. Ve škole se zatím vesele popíjí alkohol
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Aby Lexík nesmutnil kvůli pejskovi, pokusí se ho táta rozptýlit jiným mazlíčkem. Jako ideální kandidát se jeví nenáročná kočička. V úterním díle Ulice se podíváme nejen k Nyklovým, ale také na gymnázium, jehož chodbami se potulují studenti s alkoholem v placatkách.

Kde není pes, může být kočka

Lexík (Filip Hornyak) je kvůli ztrátě třínohého psího kamaráda stále velmi smutný. Lumírovi a Kateřině se ho nepodaří nalákat na žádnou zábavnou aktivitu ani ničím potěšit. Lumír (Václav Svoboda) začne být zoufalý a rozhodne se učinit tomu konečně přítrž. Usedne k notebooku, aby našel něco, co by mohlo synka rozveselit, pokaždé ale stejně skončí zase na webových stránkách útulku. Vlastně mu vyhovuje, že pejsek je passé, ale byl by ochotný pořídit klukovi nějaké jiné, méně náročné zvířátko, pokud by to mělo znamenat, že se zase bude smát a radovat.

Lexík je smutný, mohla by ho rozveselit kočka?
Lexík je smutný, mohla by ho rozveselit kočka? | Zdroj: TV Nova

Lumír se proto zeptá Mária a Venduly, jestli měli jako děti nějaké mazlíčky. Hledá u nich ideální doporučení. Mário (Jiří Kniha) se vytasí se žábami, což pan Nykl samozřejmě hned zavrhne. Vendy (Anežka Rusevová) však zmíní, že jako malá mívala kočičku a že jsou to celkem nenáročná zvířata, která se o sebe v podstatě postarají sama. Stačí jim dopřát misku se žrádlem, bedýnku s písečkem, nějaké to škrabadlo a pelíšek. Ani odjezd na dovolenou by nemusel být problém, bohatě postačí, když kočku někdo jednou za dva dny zkontroluje a nakrmí.

Takový nápad se Lumírovi zalíbí, jen když sám nebude muset nic zařizovat a chodit mazlíčka venčit. Následně se o tom ještě poradí s mámou (Jaroslava Obermaierová), jež mu potvrdí Vendulina slova. Kočky jsou na péči méně náročné než psi, a kdyby chtěla rodina odjet na dovolenou, ona by ji klidně mohla chodit krmit. Tohle je tedy jeden z mála případů, kdy se Lumír a Vilma na něčem bez problému shodnou. Otázkou zůstává, jak se na Lumírovo překvapení zatváří Kateřina (Martina Randová) a samotný Lexík.

Kde není voda, tam je alkohol

Martin Kolda (Petr Komínek) byl vždycky průšvihář a ve spojení s novým studentem, Soniným synem Erikem (Adam Seidl), vznikne ve škole vskutku třaskavá směs. Ti dva začnou nosit po ruce placatky údajně naplněné vodou, ale neškodná čirá tekutina bude ve skutečnosti pouze v jedné z nich. Druhou zaplní alkohol, s jehož pomocí si hoši chtějí zpříjemnit nesnesitelné vyučování a užít trochu legrace. Šimon (Jakub Krause) pochopitelně nebude souhlasit, ale naneštěstí se na jeho názor nikdo nezeptá.

Martina a Erika nesmírně potěší, že si mohou utahovat z naivních profesorů. Jediný Ota (Filip Rajmont) věří, že v placatkách je alkohol. Užuž to vypadá, že tu Martinovu odhalí, když mu Erik chytře podstrčí k ochutnání svou, nezávadnou a plnou vody. Otíka samozřejmě naštve, že klukům naletěl na hloupý fór úplně stejně, jak se to předtím stalo Eddiemu (Jiří Panzner). Pořád mu ale něco našeptává, že je na správné stopě. Podaří se mu drzé puberťáky odhalit a příkladně potrestat?

Zdroj článku:
  • Autorský text