Sbohem, Slavíku: Lucie Vondráčková se kvůli Soně z Ulice loučí se šancí na cenu

Sbohem, Slavíku: Lucie Vondráčková se kvůli Soně z Ulice loučí se šancí na cenu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
To, že je Soňa Čechová konfliktní a rázná osoba, se její představitelce Lucii Vondráčkové líbilo. Původní názor by ale mohly změnit nepříznivé komentáře diváků, kteří Soňu nedokážou vystát. Dokonce se nabízí otázka, jestli antipatie vůči postavě ohrozí zpěvaččiny šance v anketě Český slavík.

Reakce od diváků byly hezké, ale to už neplatí

Začátek devatenácté sezóny Ulice oživil příchod zpěvačky a herečky Lucie Vondráčkové, která zde coby Magdina nová zástupkyně pořádně rozvířila vody. „Soňa je rázná učitelka angličtiny a tělocviku. Říká věci hodně na rovinu, někdy až moc. Je to ale taková břitva, o které si myslím, že v tom školství je fajn. Je pozitivně rázná, energická a snaží se být oblíbená, takže uvidíme, co bude dál.“

Otík nemůže Soňu vystát, ale Eddie si ji oblíbil.
Otík nemůže Soňu vystát, ale Eddie si ji oblíbil. | Zdroj: TV Nova

Lucie Vondráčková zpočátku prohlašovala, že na postavu Soni má krásné reakce, které ji až dojaly. Nakolik to ale platí v současnosti, je otázka. Kam se člověk podívá, všude vidí jen komentáře, ve kterých fanoušci seriálu házejí na intrikánku Soňu špínu a téměř ji kamenují. Manipulátorka, podrazačka, skryté zlo… To jsou jen některé z titulů, jež si nová postava vysloužila pouhých pár týdnů po nástupu.

„S touto osobou (Soňou) bych moc osobní vztahy nenavazovala. Nemá problém ‚bodnout do zad‘ a získané informace zneužít a využít,“ uvedla divačka, jejíž názor sdíleli mnozí další fanoušci. Někteří ve svých soudech zacházejí ještě dál: „Soňa je pěkná potvora a hlavně vypočítává a falešná, prostě ji nesnáším. Já to věděla od začátku, co bude zač…“

Já bych si držela Soňu od těla a totéž by měl udělat Otík. Je jediný, kdo ji prokoukl. A Magda je hloupější, než jsem si myslela.

Právě Magdě teď Soňa přidělá spoustu vrásek, když si došlápne na studentku a poměrně netaktně jí dá najevo, co si o ní myslí. Urazit Otíka a utahovat si z něho kvůli váze a mizerné kondici, to je jedna věc, která se dá šikovně zakamuflovat za neupřímnou omluvu, ovšem tentokrát Soňa přestřelí. Postěžují si na ni přímo rodiče. Zatímco Magda se postaví na jejich stranu a uzná, že paní zástupkyně nejednala správně, Soňa bude tvrdošíjně trvat na svém. Navíc nabude přesvědčení, že si na ni Magda zasedla.

Je to sice nepříjemná role, ale pořád jen role

Ani Sonina představitelka už si nemyslí, že by byla zcela bezchybná. „Je jemně konfliktní. Když se jí něco nelíbí, tak to řekne. Není to typ, co by se usmál, sklopil uši a šel dál. Jde do konfliktu a to mě velmi baví na jevišti i před kamerou, ale ne v životě.“

Pokusy o obhajování jejího chování se u diváků míjí účinkem. S každým dalším dílem jsou víc a víc znechucení a Lucie Vondráčková začíná mít obavy, že by se to mohlo promítnout do hlasování u letošních Českých slavíků, jak s jistou nadsázkou a smíchem prozradila TV Nova.

Soňa je silný kafe. V životě jsem tak lidem nepila krev. Očekávám, že kvůli tomu budu ve Slavíku tak na sedmdesátém místě.

Až tak přísní ale diváci nejsou a uznávají, že seriálová role by se do výsledků hudební ankety rozhodně promítat neměla. „Lidi by měli rozlišovat role a skutečný život. Nevidím důvod kvůli nějaké záporné roli hned někoho přestat poslouchat nebo ho začít nemít rád.“

Zdroje článku: