Bitva o Sevastopol: Kolik lidí skutečně Ljudmila zabila a s kým navázala přátelský vztah

Bitva o Sevastopol: Kolik lidí skutečně Ljudmila zabila a s kým navázala přátelský vztah
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Životopisný příběh vypráví o půvabné mladé dívce, která se do dějin zapsala tím, že se stala jednou z nejúspěšnějších sniperek druhé světové války. Ljudmila studuje historii a nachází koníček ve střelbě. Díky svému talentu jí její rektor oznámí, že byla vybrána na šestiměsíční střelecký výcvik.

Dívka se vydává na frontu, kde získává přezdívku „Smrtící lady“. Ve válce padne její milenec Makarov, touhu po pomstě fašistům dává Ljudmila jasně najevo svou odstřelovací technikou – zabije i nejlepšího německého odstřelovače. Skutečně je tou dívkou, která má na svědomí 309 obětí? Jaký vztah mezi sebou měli Ljudmila a Eleanor Rooseveltová?

Čtěte také: Kokosy na sněhu (1993): Jak to bylo s bobařským týmem ve skutečnosti

Ljudmila se snažila alespoň z části po válce vrátit ke svému dřívějšímu životu

Ljudmila Pavličenková se po válce vrátila na univerzitu a studium úspěšně dokončila. Poté pracovala pro vojenské námořnictvo. Její tělo bylo pochováno na hřbitově Novoděvičí v Moskvě, v té době se jednalo o nejprestižnější místo na zemi.

Čtěte také: TO: Jak to bylo se skutečným Klaunem zabijákem a co předvedl Bill Skarsgård na castingu

Vztah s Eleanor Rooseveltovou

Úkolem Ljudmily Pavlichenko byla i propagační návštěva Kanady a Spojených států v roce 1942. Ljudmila se tak stala prvním občanem SSSR, který měl tu čest vstoupit do Bílého domu. Tam se setkala jak s F. D. Rooseveltem a Eleanor Rooseveltovou. S tou navázala velmi přátelský vztah, Eleanor Rooseveltová ji dokonce roku 1957 navštívila v SSSR.

Čtěte také: Predátor: Skutečného predátora potkala tragédie, při níž jeho život předčasně vyhasl

Počet obětí mladé dívky

Major Ljudmila Michajlovna Pavlichenko zabila během druhé světové války celkem 309 osob, včetně 36 nepřátelských odstřelovačů – o těch si vedla záznamy ve své snajperské knížce.

Čtěte také: Kdo byl skutečný zabiják s krycím jménem Šakal, co dělal v Československu a kolik toho má společného s filmovými verzemi

Ljudmila se zařadila mezi elity odstřelovačů

Ve filmu se objevuje také Vladimír Nikolajevič Pčelincev, který patřil mezi esa odstřelovačů druhé světové války. Na konci války jeho počet obětí činil 456 zabitých, což bylo mnohem více než měla Ljudmila Pavlichenko.