Americká herečka Christina Ricci bude už navždy Wednesday s věčně morbidním výrazem z filmu Addamsova rodina

Americká herečka Christina Ricci bude už navždy Wednesday s věčně morbidním výrazem z filmu Addamsova rodina
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Od té doby vyrostla, zkrásněla a plynule přešla do rolí pro dospělé herce, aniž by někdy studovala herectví. O jejím talentu nebylo pochyb už od dětských let, kdy v osmi letech zaujala ve školní hře místního divadelního kritika, který přišel na vánoční představení.

Krátce poté se okatá dívka, narozená 12.2. 1980 v Santa Monice, objevila v reklamě. V roce 1990 debutovala Ricci na velkém plátně v rodinné komediálním dramatu Mořské panny, kde si zahrála nejmladší dceru postavy ztvárněné známou herečkou a zpěvačkou Cher. Rok poté zazářila ve zmiňované a hodně netradiční komedii Addamsova rodina. V roce 1993 se k postavě vrátila v podařeném pokračování o bizardní netradiční rodince Addamsových. Sláva z obou filmů ji přihrála první hlavní roli ve fantazy rodinné komedii s prvky hororu Casper (1995). A filmová kariéra výrazného děvčete se začala rozbíhat.

Zdroj: Autor: Denis Makarenko / Shutterstock

Vyrostla před kamerou

Z dětských rolí se pomalu přesouvala k dospívajícím a dospělým postavám. V roce 1997 si zahrála například ve velice zajímavém filmu Ledová bouře (USA/Francie), po boku s Kevinem Klinem, Joan Allen nebo Sigourney Weaver. Vynikla i ve filmu Ospalá díra (USA/Německo 1999), kde tvořila ústřední hereckou dvojici s Johnnym Deppem o mladém newyorském konstáblovi v 18. století, který vymýšlí nové pátrací a vyšetřovací metody. Nápomocná je mu dcera místního boháče, do které se mladý vyšetřovatel zamiluje.

Film o kterém se hodně mluvilo

Rok 2003 byl pro Ricci dalším velkým krokem v kariéře. Výrazným způsobem se prosadila ve své roli Salby ve filmu Zrůda. Zahrála si zde mladou ženu, kterou rodiče poslali na Floridu, aby se „vyléčila z homosexuality“. Na Floridě mladá žena potkává svou osudovou lásku, prostitutku Aileen, kterou si zahrála kráska Charlize Theron, kterou málokdo ve snímku poznal, protože nosila zubní protézu, hnědé kontaktní čočky a měla nepříjemný vzhled. Scénáristka a režisérka Patty Jenkins se nechala inspirovat skutečný příběhem vražedkyně Aileen Wuornosové, která nenáviděla muže.

Další projekty

V roce 2005 si Ricci zahrála v hororovém filmu Prokletí (USA/Německo) a v roce 2006 dostala titulní postavu ve fantasy romanci Penelope (VB/USA). Také v roce 2006 získala velký ohlas za svou roli nymfomanky v dramatu V řetězech (USA), kde hraje mladou ženu, která byla v dětství zneužívaná, a to poznamenalo její nezávazné chování. Množství milenců nepočítala a když jednoho dne skončila zbitá do bezvědomí a ve spodním prádle na okraji cesty, ujal se jí starší muž, kterého ztvárnil Samuel L. Jackson.

Z novějších filmů jste ji mohli vidět  například v dramatickém filmu z roku 2016 Matky a dcery (USA), kde se potkala s herečkami Sharon Stone, Suzan Sarandon a Courtney Cox (Monika z Přátel).  

Čerstvou novinkou je informace, že Christina Ricci se zapojí do natáčení dlouho očekávaného projektu The Matrix 4, který bude mít americkou premiéru 22. prosince 2021. Není známo, jakou roli herečka ztvární.

Osobní život a aktivismus

Po setkání na natáčení v roce 2008 začala Ricci chodit s hercem Owenem Benjaminem. Příští rok se zasnoubili, ale krátce poté to odvolali. V roce 2013 se provdala za hereckého kolegu Jamese Heerdegena. Mají syna Freddieho. V roce 2020 se herečka rozvedla a její bývalý manžel dostal od soudu zákaz se s ní stýkat. Ricci je výraznou aktivistkou organizace PETA na podporu práv zvířat.

Zdroj: