Havel (2020): Blíží se očekávaná filmová premiéra

Havel (2020): Blíží se očekávaná filmová premiéra
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V červenci se v kinech objeví nový snímek, který patří k dlouho očekávaným snímkům. Životopisné drama o našem prvním polistopadovém prezidentovi nabízí pohled do jeho života mezi lety 1968 až 1989 – pohled na státníka tedy rozhodně nečekejte! Na co se můžete těšit?

Příběh disidenta, který bojuje za své ideály

Již 23. července bude mít premiéru očekávaný snímek Havel, který představí Václava Havla v době, kdy bojoval za své ideály. Velký příběh malého muže, který bojoval za lidská práva, ale zároveň byl člověkem život milující, a také chybující postavou s lidskou tváří. Režisér Slávek Horák o filmu prohlásil, že portrét státníka nemáme rozhodně čekat.

Bouřlivý život

Snímek zachycuje Havla ještě před tím, než se stal prezidentem. Co vše obětuje za pravdu a lásku? Jak ve svém životě vnímal svou dlouhou cestu od lehkovážného a úspěšného dramatika v šedesátých letech, přes roli bojovníka za lidská práva v sedmdesátých letech, až po vůdčí osobnost událostí okolo sametové revoluce na konci let osmdesátých?

Výborný herecký výkon

„V roli Václava Havla je pro mě Viktor přesný. Laskavý, spravedlivý, okouzlující, nesnesitelně nerozhodný. Viktor, stejně jako Havel, je zosobněním lidskosti a pokory,“ nechala se slyšet jedna z hereček, Barbora Seidlová.

Nezapomeňte si včas zarezervovat své místo v kině.