Nejdřív Lumír, teď Irena: Další postava z Ulice se pod vlivem scenáristů mění k horšímu

Nejdřív Lumír, teď Irena: Další postava z Ulice se pod vlivem scenáristů mění k horšímu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdysi dávno bývala Irena Landová svědomitou a přepečlivou učitelkou, jejíž vlezlost nám pila krev a chudáka Tonyho dostala do zbytečných potíží. Časem se z ní stala vcelku sympatická ženská, která tady vždycky byla pro Magdu, když ji potřebovala. To už teď bohužel zřejmě neplatí.

Irena to přehání a začíná diváky štvát

Irena Landová a Magda Procházková byly donedávna nejlepšími kamarádkami. Navzájem se podporovaly, všechno si svěřovaly, dokonce spolu jezdily na letní dovolené. V nejnovějších dílech Ulice se ale jejich kdysi bezproblémový vztah rychle mění k horšímu. Tak to holt může dopadnout, když se přátelí dvě kolegyně, z nichž jedna je nadřízenou druhé. Osobní vztahy na pracovištích nedělají dobrotu a Magdin úlet s Prokopem tomu nasadil korunu.

Irena se snaží být dobrou ředitelkou a zvládat veškeré povinnosti společně s péčí o synka. Právě to jí však přerůstá přes hlavu. Má toho na starost tolik, že občas něco vytěsní a pak je malér na světě. Leckdy k tomu dopomůže zákeřná zástupkyně Soňa, aby se zdálo, že Irena už na svou funkci opravdu nestačí.

Nevrlá Irena si podá jak Magdu, tak Soňu.
Nevrlá Irena si podá jak Magdu, tak Soňu. | Zdroj: TV Nova

Soňa nasadí brouka do hlavy také Magdě a poměrně snadno ji přesvědčí, že Irena potřebuje asistenci, i když si o ni z hrdosti neříká. Magda tak odhodlaně nabízí pomoc tam, kde o ni nikdo nestojí. Ireně už leze na nervy, jak jí podřízení předhazují, že něco nestíhá či zanedbává – tím spíš, že Magda není schopná udělat si pořádek ve vlastním soukromí. Kdysi milá a sympatická Landová se mění divákům před očima v nesnesitelnou ženskou, jež sklízí kritiku podobně jako Lumír kvůli nemožnému chování vůči Burdovi.

„Irena mě už taky štve. Mně se líbilo, když byly kamarádky. Soňa je tam všechny zblbla, až na Otíka. Ten se nenechá!“

Irena to přehání, Magda při ní vždy stála a pomáhala jí a ona na ni takhle. To je ta správná chvíle pro Soňu – rozklížené kamarádství a začít ničit Irenu…

Přátelství Magdy a Ireny je v ohrožení

Napětí mezi Magdou a Irenou vyvrcholí nepříjemnou hádkou, která by mohla vést možná i k úplnému konci jejich přátelství. Když kurýr doručí do školy vysvědčení v nesprávném termínu a nemůže se ředitelce dovolat, obrátí se na Prokopa, jenž logicky nabude dojmu, že si Irena špatně zapsala datum převzetí. Toho se chytí Magda, větřící další příležitost pomáhat. Ukáže se ale, že Irena tentokrát nic nepopletla, ačkoli by bylo vhodné, kdyby byla na svém telefonu k zastižení.

Na čí stranu se ale v tomto konfliktu stavějí diváci? Na stranu ochotné Magdy, která chce pomáhat, ačkoli Irenu zároveň podceňuje? Nebo na stranu Ireny, jež má pocit, že všichni shazují její vůdčí schopnosti? Má Irena právo plést se podřízeným do soukromí a kritizovat je, pokud osobní problémy zasáhnou do práce?

Napětí v ředitelně kvůli zásilce vysvědčení
Napětí v ředitelně kvůli zásilce vysvědčení | Zdroj: TV Nova

Irena neví, o co přichází. Jediná Magda je upřímná a nepodlézavá. To se o Soni nedá říct, je lstivá, falešná, vlezlá, má všechny špatnosti. Snad ji Irena brzy prokoukne.

„Irena se na post ředitelky vůbec nehodí, ale Soňa by byla horor. Ale už by se Irena měla dozvědět o těch Soniných podvodech a machinacích. Zatím jí ale jen zobe z ruky.“

Bohužel vše nasvědčuje tomu, že to tak ještě dlouho bude a že Magda se pokusí otevřít Ireně oči a odhalit Soninu pravou tvář. Naneštěstí se to obrátí proti ní.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři