Kustík z Ulice byl přeobsazen. Proč došlo ke změně a kdo ho nahradí?

Kustík z Ulice byl přeobsazen. Proč došlo ke změně a kdo ho nahradí?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
S novým rokem přicházejí do Ulice i změny v obsazení. Jak jste si určitě všimli, v úterý 10. ledna se poprvé objevil na obrazovkách nový představitel malého Karlíka Marečka. Dosud ho hrál Vilém Schön, odteď se o roli podělí dvojčata Rafael a Samuel Martinicovi. Ale proč vlastně?

Někteří herci v Ulici vyrostli a zůstali v ní dodnes

Za ty roky, co Ulice běží na našich obrazovkách, si v ní zahrál kopec dětí. Některé s ní vyrostly, jiné byly přeobsazeny dokonce více než jednou, další ze seriálu zmizely společně s jejich postavami. Ulice se vysílá osmnáctým rokem a během té doby s ní vyrostl např. Matyáš Valenta, kterého známe coby Františka Hrubého. V roce 2007 se k němu připojila mladší sestra Anna-Marie Valentová v roli Emy Toužimské, jež se naposledy objevila zrovna nedávno během vánočního speciálu z Kašperských Hor. Další spolehlivou stálicí je Jakub Krause, který už přes deset let hraje Šimona Urbana, syna Gábiny Pumrové. Možná si vzpomenete na jeho mladší sestřičku Adélku, co se objevovala po boku Lenky a Jarouška jako jejich dcerka Mirinka Hejlová.

Proč tak často dochází k přeobsazení dětských herců?

Právě v případě malé Miriam došlo k několika přeobsazením. Nejdřív se o tuhle postavičku dělila dvojčátka Anežka a Michaela Vavrochovy, následovala Anička Spáčilová a teprve pak přišla na řadu Adélka. K přeobsazení malých herců došlo v Ulici vícekrát. Co třeba takový Chris? Syna Františka a Skyler hraje Michael Lorenc, ale předtím to býval Tomáš Kozdera. Snadno patrná byla změna u Nyklových, kde Vaška Motyčku v úloze Lexíka vystřídal Filip Hornyak.

Karla s „původním“ synkem Karlíkem. Zdroj: TV Nova

Děje se to poměrně často a má to i prostý důvod. U tak rozsáhlého projektu musejí tvůrci brát ohledy zejména na nejmladší členy týmu. Děti rostou, jejich povaha a potřeby se mění. U krátkodobých projektů natáčejí třeba jenom pár dní, ale v Ulici natáčení není omezeno na určitou dobu, takže s sebou může nést komplikace.

Jak k tomuto tématu říká producentka Jana Maršíková: „Natáčení s dětskými herci je citlivá záležitost. Když je obsazujeme do jednotlivých rolí, procházejí castingem podobně jako ostatní herci. Na rozdíl od nich se ale malé děti rychle vyvíjejí, mění se u nich jejich potřeby, povaha, postupem času se může změnit i jejich reakce na prostředí ateliérů. I když toto místo už důvěrně znají, najednou se v něm přestanou cítit dobře."

A my rozhodně nechceme žádné děti trápit. Snažíme se, aby pro ně bylo natáčení hrou, aby je bavilo. Jakmile na nich vidíme, že to tak není, je to pro nás signál, abychom si o tom popovídali s jejich rodiči a naším dětským hereckým koučem. Jestliže tato situace trvá delší dobu, dětského herce přeobsadíme právě s ohledem na jeho křehkou duši.

Vilémkovi se v Ulici asi přestalo líbit. Zdroj: TV Nova

Tvůrci našli hned dva nové Kustíky

Malý Vilém Schön ztvárňoval synka Kryštofa a Karly Marečkových od narození až do současnosti, ale v poslední době se v ateliérech necítil šťastný. V souladu s tím, co zaznělo výše, se tedy tvůrci Ulice rozhodli Kustíka přeobsadit. V jeho roli se teď budou střídat dvojčátka Rafael a Samuel Martinicovi. Mezi Marečkovy určitě hezky zapadnou. Přejeme jim hodně štěstí a aby si při natáčení užili spoustu legrace.

Zdroje článku: