Fotky nahé Vilmy vyvolaly v Ulici poprask. Herečka má s natáčením „do půl těla“ bohaté zkušenosti

Fotky nahé Vilmy vyvolaly v Ulici poprask. Herečka má s natáčením „do půl těla“ bohaté zkušenosti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lumírovi spadla brada až na zem, když náhodou objevil matčiny pikantní fotky z mládí, na kterých pózovala úplně nahá. Vyžádat si vhodné snímky přímo od herečky Jaroslavy Obermaierové byl pro kreativní producentku trochu ožehavý úkol.

Vilma chystá pohřeb, ale bude to Lumír, koho div neklepne

O trapasy a humorné momenty, které jsou jako ze života, není v Ulici nikdy nouze. Tentokrát se cílem scenáristů stali Nyklovi, konkrétně paličatá hlava rodu Vilma (Jaroslava Obermaierová). Ta se kvůli zdlouhavému polehávání v posteli pomalu chystá do rakve, vybírá si vhodnou pohřební píseň, zvažuje důstojné oblečení i obuv. Zkrátka se připravuje na nejhorší, aby s tím její bližní neměli tolik práce, až dojde na věc.

Za tím účelem si pošle syna do svého bytu pro šaty a boty. Lumír (Václav Svoboda) ale nedopatřením popadne špatnou krabici, jejíž obsah se mu navíc rozsype po podlaze. Ani ve snu by ho nenapadlo, že na něj vypadnou matčina nejhlubší tajemství z let dávno minulých, kdy frčela volná láska a kdy se svobodomyslná Vilma nechala fotit nahá jakýmsi rodinným přítelem v době, kdy byla dávno vdaná za Lumírova tátu.

Takhle Lumír rozhodně netoužil mámu vidět.
Takhle Lumír rozhodně netoužil mámu vidět. | Zdroj: TV Nova

Kdekdo skrývá hříchy z mládí, dokonce i babička Nyklová

„Svá tajemství z divokých mladých let má kdekdo, tak proč by je nemohla mít i Vilma Nyklová? A proč by nemohla být lehce pikantní?“ směje se kreativní producentka Silvia Klasová, která se během příprav na natáčení choulostivé scény s fotkami musela vypořádat s nelehkým úkolem – zeptat se Vilminy představitelky, jestli by tvůrcům neposkytla nějaké vlastní fotky z mládí. „Když scenáristé tento příběh psali, počítali s tím, že nám Jaruška půjčí pár portrétů, které uvidíme na kameru, a o těch ožehavějších snímcích se bude jen mluvit. Představa pana šéfrežiséra Stana Sládečka byla ale trochu jiná, a tak museli naši rekvizitáři krapet čarovat, aby tyto pikantní fotky vznikly. Samozřejmě s Jaruščiným svolením.“

Co já se ještě nedozvím, říká si asi Lumír.
Co já se ještě nedozvím, říká si asi Lumír. | Zdroj: TV Nova

„Do půl těla mi to nevadilo, ale ráda jsem to neměla“

Jak vlastně tuhle šťavnatou zápletku okomentovala samotná Jaroslava Obermaierová? Odhalovala se v mládí stejně odvážně, jako to dělala „hipísačka“ Vilma Nyklová?
„Vůbec můj první film byl s panem režisérem Brynychem – Souhvězdí Panny. V něm jsem měla milostnou scénu, ve které jsem byla do půl těla. Decentní, ale na tehdejší dobu odvážné, přeci jen byla šedesátá léta. Tuto scénu jsem natáčela se svým tehdejším spolužákem a láskou Josefem Čápem, takže jsme se znali. A pak mě ‚svlékl‘ pan režisér Weigl v Radúzovi a Mahuleně. S Naďou Urbánkovou jsme se, jako sestry Mahuleny, koupaly v jezeře, kde jsme byly také jen do půl těla. Mně to tenkrát do půl těla tolik nevadilo, ale nevyžívala jsem se v tom, ráda jsem to neměla.“

Na další veselé momenty s rodinou Nyklových i ostatními oblíbenými postavami z Ulice se můžete těšit od pondělí do pátku v podvečerním čase od 18:30 na TV Nova nebo s týdenním předstihem na Voyo.

Zdroje článku:
  • Tisková zpráva TV Nova,
  • autorský text