Zpátky do minulosti s Ulicí: Svatba Terezy a Davida se musela obejít bez maminky Báry

Zpátky do minulosti s Ulicí: Svatba Terezy a Davida se musela obejít bez maminky Báry
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdyby si Tereza Jordánová měla vybrat nejšťastnější den svého života, musela by zmínit ten, kdy se z ní stala Tereza Kučerová. Její svatba s Davidem nebyla zvlášť velkolepá, ale účastnili se jí všichni, které milovala – tedy kromě mámy. Bára tenkrát nemohla přijet, protože byla v nemocnici.

Na gymnáziu se Tereza zakoukala do kolegy

Po maturitě si Tereza Jordánová (Patricie Pagáčová) podala přihlášku na vysokou. Začala studovat na pedagogické fakultě v touze stát se učitelkou a jít ve stopách svých největších vzorů – Miriam Hejlové (Hana Maciuchová) a Lenky Drápalové (Michaela Badinková). Praxi absolvovala na svém bývalém gymnáziu, kde posléze dostala nabídku učit nastálo.

Seznámila se zde nejen s budoucím dobrým kamarádem Otou Puklickým (Filip Rajmont), ale také se sympaťákem Davidem Kučerou (Matouš Ruml), jenž se jí zalíbil na první pohled. Bohužel byl v té době zadaný, chodil s Alenou (Tereza Vítů), která s ním ale nebyla dvakrát spokojená a neustále se snažila na něm něco měnit. Jednoho dne toho David začal mít konečně dost. Navíc si uvědomil, že se zamiloval do Terezy. Chtěl proto vztah s Alenou co nejdříve ukončit.

David s přítelkyní Alenou
David s přítelkyní Alenou | Zdroj: TV Nova

Svatba byla pěkná, ale bohužel bez mámy

„Při nástupu na gymnázium mě upoutal David. Rozuměli jsme si a brzo jsme to, co k sobě cítíme, přestali ignorovat. Víte, jak mě požádal o ruku? Školním rozhlasem! Musím se smát, když si na to znovu vzpomenu. Naše svatba byla krásná, veselá, i když jak to v naší rodině bývá, trochu bláznivá. Tátovi jsme jeho záměr udělat společnou svatbu – chtěl si vzít svou tehdejší přítelkyni Tamaru – naštěstí rozmluvili.“ (My z Ulice, str. 12)

Matěj Jordán (Jakub Štáfek) se tenkrát vracel z pracovní cesty v Kanadě a už to skoro vypadalo, že svatbu své milované sestry ani nestihne. Maminka Bára (Tereza Brodská) ji nestihla vůbec, poněvadž ležela v nemocnici. Bez ní to samozřejmě nebylo ono, ale Tereza ji večer zajela alespoň na chvíli navštívit. Teprve pak mohla být klidná a radovat se z krásné veselky. Den, kdy se provdala za Davida, byl nejšťastnějším v jejím životě.

Mezi Davidem a Terezou to vždy jiskřilo.
Mezi Davidem a Terezou to vždy jiskřilo. | Zdroj: TV Nova

Svatební šaty Tereze ušila její nejlepší kamarádka Gábina Pumrová (Aneta Krejčíková), která se pochopitelně také zúčastnila – společně se synkem Šimonem (Jakub Krause). Na oslavě nechyběli ani kolegové ze školy, Otík s mámou Boženkou (Lucie Juřičková) a Mojmírem Kalinou (Pavel Nový). Opomenout určitě nelze ženichovy rodiče, Vlaďku (Alena Mihulová) a Dušana (Zdeněk Julina).

Novomanželé se brzy přesunuli do Rakouska, kde se Davidovi naskytla neodolatelná pracovní příležitost. Tereza svého muže věrně následovala. Oba tím pádem v Ulici skončili. „Cítím, že jsem této postavě dala momentálně všechno, co jsem mohla, ale zároveň se mi bude ukrutně stýskat,“ řekla tenkrát herečka Patricie Pagáčová.

Zdroje článku:
  • CHŘIBKOVÁ, Ivana. My z Ulice. Praha: Ikar, 2020, str. 12. ISBN 978-80-249-4296-4.,
  • youtube.com