Tereza Vítů z Ulice má dnes narozeniny. Pamatujete si, jak hrála ambiciózní Alenu?

Tereza Vítů z Ulice má dnes narozeniny. Pamatujete si, jak hrála ambiciózní Alenu?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ještě než skončí tento rok, své 30. narozeniny oslaví jedna z hlavních postav Ulice, která už ale v Ulici neúčinkuje. 27. prosince bude mít narozeniny herečka Tereza Vítů.

Ambiciózní Alena měla Davida omotaného kolem prstu

Herečka Tereza Vítů dostala příležitost objevit se v Ulici v době, když scenáristé hodlali divákům více představit již stávající postavu Davida Kučeru – mladého a sympatického učitele, do kterého byla hned od začátku zabouchnutá Tereza Jordánová. Když Kučera nastoupil, bylo jí hned jasné, že takhle sympatičtí a pohlední chlapi zkrátka nemohou být sami. David Kučera randil s chytrou, krásnou a cílevědomou Alenou. Ačkoliv herečka Tereza Vítů patřila mezi nejkrásnější herečky Ulice, žádnou svatouškovskou roli nevyfasovala. Naopak. Postupem času se měla vybarvit v pořádnou mrchu.

Postavě Aleny by mohl kdekdo závidět. Byla krásná, společenská a studovala práva. Vedle sebe měla navíc chytrého, sympatického a spolehlivého muže Davida Kučeru. Když ne divačky, Tereza Jordánová jí určitě záviděla. Na rozdíl od dokonalé Aleny, ona byla v tu dobu tak trošku oplácaná a tak trošku single proti své vůli. Vztahy jí nevycházely, a tak jen mohla závistivě sledovat, jak si Alena vede svůj krásný život na úrovni. Co však dříve vypadalo velmi reálně a opravdově, časem se ukázalo být pouhou maskou. Alena totiž byla pořádná mrcha a Davida tlačila tam, kde být nechtěl. 

Vypadali s Davidem jako dokonalý pár, opak byl ale pravdou. Zdroj: TV Nova

Svým způsobem za to Alena nemohla. Vždyť si své nastavení a ambicióznost odnesla od své matky, která byla stejná. Alena zkrátka neznala jiný svět, vše, co zatím zažila, bylo dokonalé a bez chybičky. I proto neviděla nic špatného na tom, že chce mít dokonalého i svého Davida. Jenže ten se i díky Tereze Jordánové začal cukat, což byl problém.

Když byla Alena v koncích, naplno projevila svou temnou stránku 

Možná by to na Aleně nikdo nepoznal, jenže shodou náhod šla Alena bydlet ke svému klukovi Davidovi do bytu, který sdíleli i s Terezou. To pak byl běžný častější kontakt a Alena už se nemohla tolik hlídat. Často třeba v opilosti plácla něco, co ji definovalo více než ona sama chtěla. Nejvíce jí však v žaludku ležel Davidův nezájem o jeho budoucnost. Myslela si, že jeho učení na gymplu je pouze přechodné, protože ona ho spíše viděla někde na soukromých školách. Jenže David se do kolektivu i svých studentů doslova zamiloval a odmítl odejít.

Pro Alenu byla pozice obyčejného učitele dokonce ponižující, což byl ten důvod, na kterém ztroskotal jejich vztah. S Davidem si některé věci vyříkali a usoudili, že bude lepší, když půjdou od sebe. Tak Alena v Ulici skončila, aby dala prostor Tereze. Tereza s Davidem začala randit a jejich vztah se vyvinul v partnerství. Protože však v té době chtěla herečka Tereza Pagáčová v Ulici skončit, nezbývalo scenáristům, než jí a Davidovi předepsat život v zahraničí. 

Zdroje článku: