Za maskou přísné Duškové z Ulice se skrývá sympatická dabérka Kelly Bundové

Za maskou přísné Duškové z Ulice se skrývá sympatická dabérka Kelly Bundové
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herečka Marcela Rojíčková nebyla divákům donedávna příliš známá. Povědomý je hlavně její hlas, kterým mluví Christina Applegate. Pak se začala objevovat v Ulici, a tak jí teď už nikdo neodpáře nesympatickou a hysterickou Bohunku Duškovou, která dohání k šílenství manžela i dceru.

Její nejznámější rolí odteď bude Bohunka Dušková

Herečka Marcela Rojíčková (50) za sebou nemá mnoho rolí – ani seriálových, ani filmových. Na jejím skromném kontě najdeme Správnou šestku (1993), Redakci (2004), kriminální drama V rannej hmle (1990), psychologické drama R.S.C. (1990), pohádku O Šedivákovi, povídkový cyklus Malostranské humoresky a komedii Byl jednou jeden polda (všechny tři 1995).

Od dob seriálu Redakce se tedy v žádném filmu či seriálu neobjevila, tedy až doteď. Minulý rok se stala součástí nekonečné Ulice, kde hraje nekompromisní Bohunku Duškovou, jejíž nesnesitelný nátlak a potřeba ustavičné kontroly dohnaly manžela Roberta (Tomáš Petřík) k žádosti o rozvod a dceru Žofku (Kateřina Ujfaluši) k sebepoškozování. Jakmile něco není po jejím, nezdráhá se ztropit hysterickou scénu. Svou zatvrzelostí a neochotou přijímat kompromisy způsobila četné vrásky nejen vlastní rodině, ale i všem Klímovým. Naštěstí to v závěru osmnácté sezóny vypadalo, že poučená Bohunka konečně přichází k rozumu, odkládá válečnou sekeru a začíná jednat pro blaho Žofie. Snad jí to vydrží.

Hraje v divadle a dabuje Christinu Applegate

Marcela Rojíčková vystudovala hudebně dramatický obor na Konzervatoři v Ostravě. Její filmový a seriálový repertoár možná není zvlášť bohatý, ale divadelní určitě ano. Už během zmíněných studií hostovala v Divadle Jiřího Myrona, v Divadle Petra Bezruče nebo v Divadle Hudby v Ostravě. Následně získala angažmá v tehdejším Divadle na Starém městě v Praze, kde ztvárnila mj. Barunku v Babičce, Krásku v Krásce a zvířeti nebo Šípkovou Růženku. Hostovala rovněž v Divadle na Vinohradech a hraje v Divadle Bez zábradlí.

Duškovi z Ulice
Duškovi z Ulice | Zdroj: TV Nova

I když ji třeba neznáte jako herečku, určitě vám připadá povědomý alespoň její hlas. Mluví jím totiž americká herečka Christina Applegate, známá např. coby Kelly Bundová ze sitcomu Ženatý se závazky nebo jako Amy, sestra Rachel Greenové z Přátel.

Kromě toho, že se Marcela věnuje dabingu, spolupracuje také s filmovou společností Beltfilm. Podílela se na realizaci válečného dramatu Devátý den režiséra Volkera Schlöndorffa, německého dramatu Giacomo Casanova Richarda Blanka nebo filmové básně Máj režiséra F. A. Brabce. Dále účinkovala v řadě reklamních spotů, pracovala externě jako programová hlasatelka v ČT a také jako asistentka režie na divadelních projektech Jiřího Menzela.

Zdroje článku: