Profesor Kalina se vrací do Ulice. Mohl by být Soninou zhoubou, ale i její pravou rukou

Profesor Kalina se vrací do Ulice. Mohl by být Soninou zhoubou, ale i její pravou rukou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na návrat Mojmíra Kaliny do kabinetu se spousta diváků už dlouho těšila. Teď se konečně dočkali. Ve čtvrteční epizodě č. 4694 profesor vyjádří záměr vést na gymnáziu matematický seminář. Překvapí ho ale, jakým způsobem teď jeho kolegové řídí školu.

Kalina je zpět, snad postaví Soňu do latě

Profesor Kalina v podání oblíbeného herce Pavla Nového se po dlouhé době konečně vrací do Ulice, aby vedl seminář o matematice a výpočtu pravděpodobnosti. Alespoň doufá, že mu to paní ředitelka umožní. Překvapí ho, když zjistí, že Irena Landová (Kateřina Holánová) vůbec není ve škole a že gymnázium za ni dočasně řídí povedený trojlístek: zástupkyně Soňa Čechová (Lucie Vondráčková), kolegyně Magda Procházková (Veronika Čermák Macková) a navrch ještě kolega Prokop Junek (Ondřej Studénka).

Ve škole panuje pěkný nepořádek, myslí si Kalina.
Ve škole zavládl chaos, myslí si Kalina. | Zdroj: TV Nova

Pěkný nepořádek tady zavládl, jen co je pravda. To by se za časů ředitelky Boženky Puklické rozhodně nestalo. Snad se právě přísnému a spravedlivému Mojmírovi podaří nastolit řád a hlavně zatočit s nenáviděnou Soňou, jíž téměř všichni zobou z ruky, s výjimkou Otíka (Filip Rajmont) a Magdy, možná i Eddieho (Jiří Panzner). Přidá se Kalina do jejich týmu, anebo se také chytí do sítí lží paní zástupkyně? Mnozí diváci pochopitelně doufají, že s ní pěkně zatočí, a oceňují, že se jejich oblíbený profesor znovu objeví na scéně.

„Paráda a začne hon na čarodějnici…“

Pan Nový tam chybí a ještě víc moje milovaná Boženka (Lucie Juřičková), přimlouvám se za nějakou dějovou linku.

„Myslím, že Soňa půjde po Kalinovi. Už jen proto, že bude mít zastaralý metody, děti ho nebudou brát, nic nenaučí a to ho ještě neviděla. Ona přece ví všecko. Jen koukne. Vlastně s radostí škodí všem.“

Prokop se znovu ocitne mezi dvěma ženami

Nikdo vlastně netuší, kde se nám Mojmír Kalina poslední dobou schovával. Už je to nějaký ten pátek, kdy jeho představitel prostřednictvím sociálních sítí ujišťoval fanoušky, že se do seriálu zase brzy vrátí. Někteří doufají, že dá Soně pěkně zabrat, jiní se spíš obávají, že s ní jako milovník pravidel a řádu bude naopak ve všem souhlasit. 

„Kde byl? Soňa je tam již skoro rok.“

Mohl by Soňu prokouknout a pak jí jít po krku.

„Soňa jde úplně po všech, kromě Prokopa, ten se jí zatím hodí do plánů. Ale kdo ví, kdy se jí znelíbí i on.“

K tomu by mohlo dojít nejpozději ve chvíli, kdy se po jedné vášnivé hádce znovu rozhoří city mezi Magdou a Prokopem. Na kolegyni Procházkovou už Soňa žárlí delší dobu a tohle bude nejspíš poslední kapka. Udělá zástupkyně svému příteli a zároveň podřízenému žárlivou scénu? A jak do toho všeho zapadne Kalina? Nechme se překvapit a doufejme, že pan profesor zůstane ve škole ještě hodně dlouho.

Je to skvělý herec a už se na něj těším, jsem moc ráda, že se vrací.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři