Dnes v Ulici: Hypochondrův strach a pohádkově placená práce pro bývalého ředitele

Dnes v Ulici: Hypochondrův strach a pohádkově placená práce pro bývalého ředitele
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Amálce se nelíbí, že Vlasta s Kaštanem probírá její spánkovou apnoi, ale Kaštan si vlastně myslí, že tímto problémem trpí Vlastík. Toho dnes také znovu poprosí, aby s ním strávil noc a zkontroloval, jestli nechrápe. Mezitím do nedalekého krámku vchází Prokop, aby si vyslechl Mirkův překvapivý návrh.

Amálka hubne, Vlasta si dělá starosti a Kaštan panikaří

Při pohledu na Amálčinu skromnou snídani, kterou tvoří jen krajíček chleba a vajíčko, se chce Peškovi plakat. V noci vůbec nespal, protože na manželku dával pozor. Neustále přestávala dýchat. Teď se Amálka snaží o změnu režimu a doufá, že když zhubne, třeba se vyhne „chobotu“. Podle Vlasty je přitom hubená a rozhodně nepotřebuje shazovat kila. Jak by jí mohlo pomoci, když se bude takhle odbývat?

V hospodě se o tom poradí s Evženem, načež se k nim připojí i hypochondr Kaštan. Pro jistotu si u Mileny místo obvyklého piva objedná minerálku pro kvalitní spánek a znovu požádá Vlastu, aby mu v noci asistoval a dohlédl na to, že nechrápe. Pomyslnou korunu tomu nasadí další kamarád u stolu – Vítek. Ten totiž připustí, že když u nich Kaštan posledně přespával, trošku chrápal. Samozřejmě ho vyděsí a přiměje jej, aby si o spánkové apnoi šel ještě něco načíst.

Kaštan bude zase jednou všem pro smích.
Kaštan bude zase jednou všem pro smích. | Zdroj: TV Nova

Prokop dostane od Mirka neodolatelnou nabídku

Magda dnes pracuje z domova a využije Ireniny ochoty pomoct jí s vyřizováním nepřehledných formulářů. Bývalá ředitelka ji u toho zásobí cennými radami. Doporučí jí například, aby většinu věcí řešila nejdřív přes e-mail. Ušetří si tím spoustu času na důležitější záležitosti a nebude si muset s každým dlouze telefonovat. Magda má ze všech novinek a povinností hlavu jako pátrací balon a je za každou pomoc vděčná nejen Ireně, ale i Prokopovi.

Ten se dnes sejde v krámku s Mirkem, jenž ho překvapí velmi lákavou pracovní nabídkou. Shání prý do své firmy schopného manažera a Prokop by se podle něj na danou funkci výborně hodil. Jenže Magda teď potřebuje, aby jí byl oporou, a on ji nechce nechávat ve štychu. Na druhou stranu – Mirek vyrukuje se vskutku štědrou finanční odměnou a také náplní práce, která by Prokopa určitě moc bavila, takže ho rovnou neodmítne, ale slíbí mu, že o tom popřemýšlí. Jak se asi Magda bude tvářit, až jí o tom poví?

Zdroj článku:
  • Autorský text