Dnes v Ulici: Žárlivá Vendula vyšle Áju na misi a Šimon si stěžuje na mámu

Dnes v Ulici: Žárlivá Vendula vyšle Áju na misi a Šimon si stěžuje na mámu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vendule se hlavou honí nejdivočejší myšlenky o krásné Martině a okouzleném Pavlíkovi. Aby zjistila, kde je pravda, pošle na výzvědy kamarádku Áju. Zatímco Vendy zbytečně plaší, Gábina řeší skutečné problémy s nezvladatelným synem. Po další hádce Šimon zatouží bydlet u táty.

Bojový úkol pro Áju: špehování Pavla

Pavel se s Vendulou o víkendu skoro neviděl, protože měl plno práce se zabijačkou. Dnes ženě do bistra přinese kytici. Nechce se hádat, naopak by se rád usmířil. V naději, že manželku potěší, vezme dcerku do dětského koutku. Sám to tam sice nesnáší, ale Eliška bude spokojená. Pavlík zkrátka dělá vše pro to, aby ho Vendula ocenila, jenomže ona za každým jeho krokem vidí snahu napravit černé svědomí. Jeho pozorné chování jí připadá náramně podezřelé. Nemůže se zbavit dojmu, že se Pavel v poslední době hrozně změnil. Jistě s tím má co do činění krásná kuchařka z hospody, které mimochodem Pavel přinese ze zabijačky lákavá jelítka.

Aby si Vendula potvrdila či naopak vyvrátila divoké teorie, zavolá na pomoc Áju. Svěří se jí se svými obavami a Ája se nabídne, že situaci v hospodě tu a tam nenápadně obhlídne, aby pak mohla kamarádce poreferovat, jak se Pavel chová, když u toho Vendula není.

Nesnesitelný puberťák chce utéct k tatínkovi

Šimon ráno připraví dvě čerstvé citronády, aby měl i pro Valerii. Když se jí ale těsně před vyučováním chystá oslovit, všimne si, že se mu dívka vyhýbá. Teprve po chvíli z ní vymámí přiznání, že jí rodiče zakázali, aby se s ním dál vídala.

Jak Gábina přijme fakt, že od ní chce Šimon utéct? Zdroj: TV Nova

Gábina se mezitím v krámku sejde s Hynkem, z jehož vyprávění je zřejmé, že se mu syn o Valerii podrobně svěřoval. Na mámu se přitom zlobil, kdykoli si dovolila na spolužačku zavést řeč. Další věc, která Gábinu nepříjemně překvapí je, že si na ni Šimon u táty stěžoval. Prý spolu neustále bojují a máma se ho pokouší kontrolovat. S tím, že se chystal zfalšovat omluvenku, se ale Hynkovi samozřejmě nepochlubil. Říká mu jen to, co se mu hodí. Ani samotný Hynek koneckonců není rád, že se vždycky všechno dozvídá poslední.

Vztah mezi Gábinou a Šimonem se ještě více vyostří, když mladík slíbí umýt koupelnu, ale neudělá to – přinejmenším ne pořádně. Ještě večer ho musí máma nutit, aby se laskavě zvedl od počítače a šel vykonat, co po něm žádala. Šimon odmlouvá a je neskonale drzý. Do hádky zasáhne Jirka a požádá chlapce, aby udělal, co slíbil.

Šimon posléze napíše tátovi zprávu, v níž prosí, jestli by nemohl bydlet u něj.

Zdroj článku:
  • Autorský text