Zlatá labuť: Vyrvu si raději dítě z těla, pohrozila Gruberová manželovi

Zlatá labuť: Vyrvu si raději dítě z těla, pohrozila Gruberová manželovi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Bára ví o nebezpečí, které jí hrozí, ale odejít nechce. Nic neudělala. To ani Eva, a přesto je ve spáru gestapa. Martin se snaží, ale marně. Slaboch Petr nedokáže přesvědčit manželku, aby vzala udání týkající se Báry zpět. Jak může taková bačkora vést firmu a vystupovat jako kladný hrdina?

V obchodě je nový slídil Němců, ze kterého nemá radost hlavně jeho bývalá žena Valerie a dcera Kristýna. Ale Lhotský je odhodlaný si na německé politice udělat kariéru. Konečně získal moc, o které dlouho snil. Chce, aby jeho dcera Kristýna přijala německé občanství. Byla by v bezpečí. Valerie však názory svého bývalého manžela nesdílí.

Martin se vydal za Gruberovou, ale nepochodil. Pomstychtivá žena ví, v jakém světě žije, a rozhodla se, že Eva zaplatí za všechny úlety, které její manžel měl. Konečně je pomsta na dosah. Martin na dvoře trpělivě čeká na Grubera, se kterým je alespoň nějaká řeč. Ten mu dává jasně najevo, že se musí najít někdo, kdo vlastní hledaný psací stroj.

Gruberová však vycítí, že manželova vůle potrestat Evu není silná, a tak sama přileje olej do ohně. Připomene manželovi neúspěšné pokusy o potomka a přidá výhružku, že si raději vyrve dítě z těla, než by měla vidět Evu na svobodě.

Gruberovi
Gruberovi | Zdroj: TV Nova

Marek je teď mnohem větším hrdinou než neschopný Petr, který nezvládne manželku ani sestru. Marek chce, aby Bára odešla s Kamilem, pro kterého má únikovou cestu. Bára ale odmítá. Zřejmě místo prodavačky a občasné společnice Kučery neumí opustit.

A slovo dostává opět Bouchnerová, která je viditelně pod nadvládou manžela, na kterého pěje ódy. Bojí se o své čtyři děti a řekne vše, co jí manžel nařídí. Jako svědek je tak úplně k ničemu.

Irena dostala za to, že se podrobila rodinným plánům, odměnu. Matka jí na pár dnů přivezla syny. Irena dračice by si nejspíš dokázala poradit, jenže elektrošoky jsou pro ni tak nepříjemné, že udělá cokoliv, aby se léčby zbavila.

Je však trochu nelogické, že by žena, jako je ona, byla ve svém věku odkázaná jen na rodinné příjmy, které v současnosti nemá, a musela se kvůli tomu podřídit vůli rodiny (žádný železný fond?).  Ale scénář z ní teď děla poslušnou ovečku, a tak tuto její pozici diváci určitě neocení. Ani její láska Alena s ní nic nezmůže. Pro co ji vlastně Alena má ráda?

Podpantoflák a majitel obchodu Petr Kučera, kterému vládne Bouchner, nedokáže ani to, aby jeho „milovaná manželka“ Markéta odvolala výpověď na gestapu, ve které tvrdila, že Martu zastřelila Bára. Kladný hrdina, který má zajisté přístup k rodinnému jmění, si nadále bude hrát na dobráka, ale ve skutečnosti není ochotný obětovat vůbec nic ze svého životního standardu. Co kdyby se náhodou papá rozhodl, že rodinný majetek nechá drogově závislému Rudolfovi, že? Irena je už ze hry o majetek venku, a tak Petr musí jen vydržet, aby papá nezměnil závěť.

Nebo že by věřil, že Markéta ve zdraví, o které pečuje mírně sadistická německá lékařka, porodí dědice impéria a ruku v ruce budou zvětšovat majetek pro jeho budoucnost?

Alena už pochopila, že terč na Báru připla ona sama, když se zmínila Ireně o tom, že Bára tráví noc s Petrem. Jenže Ireně je jedno, co si Alena myslí, protože svůj život teď přizpůsobuje své léčbě a udělá cokoliv, aby to už měla za sebou. Aleně také došlo, kdo zabil Martu a proč. Ale jak s tím naloží? 

Mladý Kamil Pulkráb zřejmě usoudil, že povalování na půdě je nuda. Někam odejít by pro něj znamenalo žít sám za sebe, což nezná. Při setkání s otcem tak dospěje k názoru, že se udá gestapu jako autor letáků proti německé říši. Je těžké posoudit, zda si byl vědom důsledků svého rozhodnutí. Stejně těžké je, představit si, že by gestapu nevyzvonil úplně všechno, co ví.

Zdroje článku: