Dnes v Ulici: Karla utopí žal v alkoholu a rozumná Bohunka byla jen iluzí

Dnes v Ulici: Karla utopí žal v alkoholu a rozumná Bohunka byla jen iluzí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Podle pravidel, co navrhla samotná Karla, má mít dnes děti na starosti Kryštof, zatímco ona musí vyklidit pole a zamířit na ubytovnu. V poloprázdném pokoji na ni padne žal, proti kterému zná Jirka osvědčený lék. Bohunka se zatím schází v hospodě s Robertem. Nepřipravila si pro něj ale nic pěkného.

První noc v novém bytě se Karla opije

Věrce není příjemné žádat druhé o pomoc, ale Luboš ji přesvědčí, že bez čistého prádla nelze existovat. Uvolí se tedy zavolat Karle s prosbou, zda by si mohli vyprat u ní.

Mezitím si Vojta všímá, že jeho rodiče se v poslední době už vůbec nehádají. Bere to jako příslib brzkého usmíření. Tajně doufá, že by zase mohli být šťastná rodina. Kryštof ale jeho vzdušný zámek zboří, když mu vysvětlí, že se nehádají jenom díky tomu, že se skoro nevídají. Doma se teď střídají, aby kluci měli potřebný klid a stabilitu ve známém prostředí. Karlu ovšem nijak netěší, že sama si musí zvykat na nové, nepříjemné pořádky.

Střídání u kluků vymyslela Karla, ale moc jí nevyhovuje.
Střídání u kluků vymyslela Karla, ale moc jí nevyhovuje. | Zdroj: TV Nova

Zatímco Kryštof se stará o oba synky, jí nezbývá nic jiného než zamířit do nového bytu – respektive skromného pokojíku – na speciální policejní ubytovně. Vojta jí trochu závidí, protože si zřejmě představuje velkolepou a nedobytnou pevnost. Realita je však daleko prostší, pro Karlu osamělá a bezútěšná.

Není divu, že když jí Jirka Herman zavolá, okamžitě z jejího chmurného hlasu pozná, že Karla není ve své kůži. Neměl ani tušení, že jeho kolegyně a kamarádka odteď bydlí na ubytovně. Bez váhání se za ní vypraví a vezme s sebou neocenitelnou pomocnici – lahvinku pro posilněnou. Původně povzbudivá návštěva se tak zvrtne do zoufalého popíjení dlouho do noci. Opilou Karlu přepadne touha neprodleně vyrazit domů a zkontrolovat milované synky. Dokáže jí v tom Jirka zabránit?

Jestli Dušek nestáhne žádost o výhradní péči, bude litovat

Dušková překvapí manžela, když ho požádá o schůzku v hospodě. Nejdřív to skoro vypadá, že by si mohli konečně rozumně promluvit. Pak ale z Bohunky vypadne nekompromisní podmínka – chce, aby Robert stáhl žádost o výhradní péči. Pokud to udělá, bude k němu velkorysejší a možná s ním pustí Žofii na další podobnou akci, i když na ni otec daného dne nebude mít nárok.

S Duškovou se prostě nelze domluvit.
S Duškovou se prostě nelze domluvit. | Zdroj: TV Nova

Robert je tímhle návrhem nejen zaskočený, ale také znechucený. Proč by mu mělo stačit, že mu Bohunka občas půjčí dceru? Proč by se měl spoléhat na její vrtkavou dobrou vůli? Nejdůležitější pro něho je, aby Žofka byla v klidu, ale podle Bohunky bude mít dívka klid a potřebný pravidelný režim jedině u ní. Jestli Dušek nepřistoupí na její požadavek, bude mít se Žofkou navždy utrum!

Robert je z dalšího nepříjemného zvratu natolik vykolejený, že se zajde svěřit Ivě – ženě, která se mu očividně stala věrným majákem na rozbouřeném moři. Za svou vrbu však Ivu nadále považuje i Bohunka, jež za ní dneska rovněž přijde, aby si na „toho pána“ postěžovala. Iva se nechce stavět na ničí stranu a marně se oba pokouší přesvědčit, aby zanechali hádek pro dobro Žofky. Bohunka si ale její slova vyloží jako projev sympatií vůči Robertovi.

 

Zdroj článku:
  • Autorský text