Dnes v Ulici: Tonda pozná, jaké je okusit vlastní medicínu

Dnes v Ulici: Tonda pozná, jaké je okusit vlastní medicínu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Martina si prohlédne garsonku, kterou jí Lumír nabídl, ale nastěhovat se nechce. Vendula s Vilmou by si tím pádem mohly oddechnout, ale jsou z jejího odmítnutí spíše uražené. Zatímco Martina i Kateřina dumají, jak se s tou druhou usmířit, do hospody vběhne Tonda s akutní potřebou…

Martina odmítne bydlet v garsonce. Dotkne se Vilmy i Venduly

Lumír prozradí mámě, že se Kateřina s Martinou nepohodly, ale Kateřina o tom nechtěla mluvit, takže nezná podrobnosti. Vilma se přesto pídí po detailech, je zvědavá, co se mezi nimi stalo. To je holt velké ego paní Dubovské, myslí si, a začne mluvit o tom, jak se před časem sama vzdala podnikání ve prospěch další generace. Lumír ji rychle zarazí a připomene jí, že už na to měla věk, navíc trvalo hodně dlouho, než se s tou změnou doopravdy smířila, tak ať teď nedělá machra.

Kateřina později dorazí do Lumírovy kanceláře, aby se mu svěřila se svým trápením. Přizná, že její vztah s dcerou se asi hned tak nespraví a že Martina tenkrát před lety odjela do Itálie proto, aby před ní utekla. Lumír se pokusí Kateřinu utěšit, že taková slova člověk obvykle vykřikne v afektu, ale nemyslí je vážně. Určitě se to brzy urovná.

Když posléze přijde samotná Martina, aby se podívala na garsonku, zkusí Lumír povzbudit i ji. Ujistí ji o mámině bezpodmínečné lásce a rovnou jí nabídne klíč k bytu. Ona ale odmítne – zčásti proto, že jí byt připadá malý a temný, ale hlavně z toho důvodu, že by se tam cítila být pořád pod dohledem. Lumír Martině nic nevyčítá, na rozdíl od Venduly a Vilmy. Ani jedna z nich tam Martinu vlastně nechce, ale když se dozvědí, že se jí v garsonce nelíbilo, začnou ji pomlouvat, že nad Nyklovými ohrnuje nos. Vendula s Pavlem tam přitom bydleli poměrně dlouho a bez problému. Určitě ještě s prosíkem přitáhne zpátky, až zjistí, že nic lepšího nesežene.

Vendula s Vilmou zřejmě Martinu moc nemusejí. Zdroj: TV Nova

Tonda se ocitne na druhé straně zamčených záchodových dveří

Tonda se dnes přiřítí do hospody v očividné krizi. Potřebuje na záchod, ale tam je zrovna někdo jiný, takže karta se obrací a boží mlýny spolehlivě melou. Když Kateřina odmítne pustit Hložánka na dámskou toaletu, aby se náhodou nerozhodl okupovat ji celou věčnost, nezbude mu nic jiného, než uhánět k Lumírovi a doufat v zázrak. Lumír mu naštěstí otevře, Tonda se vřítí dovnitř jako velká voda a svým komickým vpádem náramně pobaví Lexíka. Přes to všechno stále touží dokázat synovi Jirkovi, že jeho nápad s bezplatně dostupnými toaletami je hloupý.

Zdroj článku:
  • Autorský text