Dnes v Ulici: Vanda se ještě definitivně nevrátila, ale všichni řeší jen ji a Luďka

Dnes v Ulici: Vanda se ještě definitivně nevrátila, ale všichni řeší jen ji a Luďka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
O tom, že Vanda prohrála peníze a lhala Luďkovi, už teď ví celá rodina – možná snad kromě Adama, který je stále v Americe. Jinak si o tom ale štěbetají jak u Blanky doma, tak u Peškových. Každý má nějaký názor, jak by se věci měly řešit. Julie toho využije, aby Kristýnu obrátila proti všem ostatním.

Kristýna neschvaluje Vandin podvod a babiččin podíl na něm

Blanka, Marie a Jolana se sejdou v hospodě s Kristýnou, aby se jí pokusily vysvětlit Vandino chování a důvody, proč jí Jolana s Mariií pomáhaly podvádět Luďka. Ať je táta, jaký chce, tohle si podle Kristýny nezasloužil, a Jolana samozřejmě plně souhlasí. Racionálně od začátku věděla, že by Vandu měla nechat vykoupat v problémech, do kterých se dostala vlastní vinou, ale zkrátka jí nedokázala odepřít pomoc. Před Marií všechno dlouhou dobu tajila a nechce, aby se teď Kristýna zlobila i na ni.

Luděk s Vandou končí.
Luděk s Vandou končí. | Zdroj: TV Nova

Dívka po chvíli váhavého ticha spustí ezoterické řeči o tom, že traumatu nelze poručit, aby se vyléčilo. Musí se s ním pracovat citlivě, očistit se od něj. Kristýna ujistí Marii i Jolanu, že neschvaluje to, co udělaly, ale nebude je soudit. Babička jenom nevěřícně kouká, co z ní padá za nesmysly.

Kristýna věří, že by si táta s Vandou měli v klidu sednout a vše si vyjasnit. Vanda by měla na rovinu říct, že se bála, že ho ztratí, a proto jednala tak, jak jednala. To by mohl pochopit, ne? Podle Marie a Jolany je však takový přístup nereálný. Vanda za Luďkem o víkendu přijela a celé hodiny stála za dveřmi – marně. Byl sice doma, ale neotevřel jí. Přes dveře jí řekl, ať jde pryč a že s ní definitivně skončil.

Podle Blanky možná Luděk časem vychladne, ale až za hodně dlouho. Celoživotně si myslí, že do lidí vidí a pak s nimi může manipulovat. Kristýna namítne, že takhle by se o tátovi vyjadřovat neměla. Tohle přece může zranit každého. Měl by se k tomu ale postavit pozitivně. Naneštěstí zřejmě neexistuje způsob, jak ho přesvědčit hned teď. Dokonce i Jolaně řekl, ať už mu nevolá, jinak si ji zablokuje stejně jako Vandu.

Amálka Jolanu chápe, Vlasta by se radši držel zpátky

Nešťastná situace kolem Vandy a Luďka se řeší také u Peškových. Evžena i Blanku překvapí, že Amálka o všem věděla. Vlasta by se od toho na Jolanině místě držel co nejdál. Jen ať si to ti mladí vyřeší sami. Amálka si myslí, že její rázný muž nemůže pochopit, co cítí máma, když má její dítě tak závažný problém. Otázka ale zní, co bude s Vandou dál. Zůstane Jolaně na krku? Jestli jí to dovolí a bude nad ní stále držet ochrannou ruku, tak se asi nic nezmění k lepšímu.

Také Vlastík s Amálkou probírají Vandu.
Také Vlastík s Amálkou probírají Vandu. | Zdroj: TV Nova

Julie se snaží poštvat Kristýnu proti její rodině

Kristýna Vandu nikdy moc nemusela, ale přesto si myslí, že by ji měl táta vyslechnout. Se svým názorem se svěří Julii, podle níž jsou Vanda a Luděk jasným příkladem toho, jak do sebe toxicky zapadají partneři s výraznou poruchou osobnosti. Luděk je narcis, Vanda je závislá a extrémně nezralá bytost. Julie se neváhá pustit také do zbytku rodiny. Blanka je prý úzkostná, babička zase extrémně dominantní. Čím dřív se od nich Kristýna definitivně odstřihne, tím lépe pro ni.

Zdroj článku:
  • Autorský text