Dnes v Ulici: Šíma chystá překvápko pro Valerii a malý Vojta se promění v gentlemana

Dnes v Ulici: Šíma chystá překvápko pro Valerii a malý Vojta se promění v gentlemana
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Šimon si nechá od Michala promluvit do duše a vymyslí plán na to, jak zachránit přátelství s Valerií. Jirka se mu uvolí pomoct, ale vše zkomplikuje nečekaný telefonát od jeho šéfa. U Karly a Kryštofa probíhá úklid před návštěvou ze sociálky. Vojta se postará o to, aby to celé dopadlo lépe než minule.

K usmíření s Valerií bude Šíma potřebovat Jirku

Šimon se ráno potká s Michalem a řekne mu o včerejší hádce s Valerií. Pořád nechápe, jak ho ta holka může obviňovat, že všechno zkazil on. Podle Michala se Val upřímně snažila se Šímou udobřit. Přišla za ním, chtěla si promluvit, ale odmítl ji, takže pokud se s ní bude chtít v budoucnu usmířit, musí se přestat chovat jako dítě a udělat vstřícný krok.

Šimon o tom popřemýšlí a napadne ho, že by mohlo Valerii potěšit, když ji přijede povzbudit na taneční závody. Musel by ale odejít dříve ze školy, což mu táta určitě nedovolí. Zasvětí do problému Jirku a poprosí ho o pomoc. Jirka slíbí, že něco vymyslí, ale nechce zase obcházet Hynka, a tak se s ním sejde a všechno s ním bez tajností probere. Hynek je tou otevřeností možná natolik překvapen, že ani neprotestuje. Naopak se chová přátelštěji než obvykle a bez námitek Jirkovi vyhoví. Musí se jen ujistit, že jeho žena zvládne místo Šimona vyzvednout mladšího synka ze školky.

Že by se Hynek začal k Jirkovi chovat lépe?
Že by se Hynek začal k Jirkovi chovat lépe? | Zdroj: TV Nova

Zdá se tedy, že Šímově záměru urovnat přátelství s Valerií nic nebrání, ale vtom Jirkovi zazvoní telefon. Volá šéf, aby mu oznámil, že s ním zítra potřebuje mluvit, protože se definitivně rozhodne o jeho dalším osudu. Konečně bude jasné, jaké důsledky vyplynou z maléru se zbraní, kterou Šimon odnesl do školy. Bohužel to také znamená, že Jirka zítra nestihne odvézt chlapce na závody. Pochopí to Šíma, nebo se opět zařídí po svém?

Paní z OSPODu je zpět. Vojta si dá záležet, aby ji oslnil

Vojta s velkou slávou přichystá premiéru ani ne tříminutového filmu, který natočil s Miloškem, a pozve na ni i babičku s dědou. Zároveň je zapotřebí zvládnout kontrolu ze sociálky, která snad dopadne lépe než ta předchozí. Karla a Kryštof si tentokrát dají záležet, aby připravili nejen Vojtu, nýbrž i celý byt. Vysvětlí synkovi, že se ho paní bude ptát na to, jak je o něj postaráno a zda mu doma nic neschází. Všichni se pak pustí do velkého gruntování, aby paní z OSPODu neměla šanci zkritizovat nic.

Na druhý pokus si snad před sociálkou povedou lépe.
Na druhý pokus si snad před sociálkou povedou lépe. | Zdroj: TV Nova

Když dotyčná dorazí, Vojta jí otevře a zdvořile se představí, načež dámu provede bytem. Každý pokoj podrobně a slušně okomentuje. Navíc objasní, že v té včerejší láhvi od alkoholu byl ve skutečnosti čaj, takže paní si opravdu nemůže na nic stěžovat. Ačkoli ji to včera docela zarazilo, rychle jí došlo, že se určitě jedná o nějakou hru.

Přesvědčí se, že o oba chlapce je dobře postaráno, a poukáže na to, že Kryštof s Karlou působí jako harmonický pár. Je zvyklá chodit k mnohem horším případům, kde na sebe rozhádaní partneři často volají policii. Kryštof zavtipkuje, že něco takového u nich není nutné, protože mají policistku přímo doma. Paní ze sociálky se usměje a zmíní, že ačkoli se to nestává často, někdy k rozvodu nakonec ani nedojde. Uvědomí si snad Karla a Kryštof, že se stále mají rádi a patří k sobě?

Zdroj článku:
  • Autorský text