Luděk překvapí Vandu i celou rodinu. Přece jen bude svatba?

Luděk překvapí Vandu i celou rodinu. Přece jen bude svatba?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Šimon se už těší, jak bude s Michalem na lyžáku hrát hry. Jirka ale přijde na to, že si s sebou navzdory zákazu zabalil notebook, a přiměje ho nechat jej doma. Šíma se urazí a začne se chovat naprosto otřesně. Mezi Vandou a Luďkem také zavládne napětí – než jí konečně nasadí prstýnek!

Jirka odhalí Šímovu lež. Znovu to mezi nimi zaskřípe

Šimon si do kufru tajně přibalí notebook, aby mohl trénovat na turnaj i na lyžáku. Právě se chystají vyrazit na autobus, když chlapec poznamená, že kufr je těžký. Možná by pomohlo, kdyby z něj vytáhl ten notebook, řekne Jirka. Šimona jeho postřeh překvapí, ale místo toho, aby přiznal pravdu, uchýlí se ke lhaní. Začne tvrdit, že notebook schoval, aby se na něj neprášilo. Zkušený policista mu nevěří ani nos mezi očima. Vážně to stojí za další průšvih? Už teď má Šimon trojku z chování. Každý nový přešlap budou učitelé posuzovat přísněji. Chlapec odmítá ustoupit, pak ovšem do pokoje vkročí Gábina a jemu nezbude nic jiného, než notebook z kufru konečně vytáhnout.

Místo toho, aby se cítil provinile, je ještě drzý a uražený. Postaví si hlavu a odmítne s Jirkou odjet. Donutí tak mámu, aby mu s věcmi pomohla pěšky, přestože ví, jak je z práce unavená. Gábina syna poslední dobou vůbec nepoznává. Dřív se dokázali na všem domluvit. Šimon ji obviní, že to ona porušuje dohody. Z Německa původně přijeli na pár týdnů, ale pořád jsou v Praze. Gábinu mrzí, že opět vytahuje záležitost, kterou snad už dávno vyřešili. Také by ocenila, kdyby poslouchal Jirku.

Luděk požádá Vandu o ruku!

Vanda se ráno vrátí domů, aby si vzala čisté oblečení. Luděk měl o ni starost, nyní ji však zarazí otázkou, zda to včera nebylo celé malinko přehnané. Chce si v klidu popovídat, ale ona už mu nemá co víc říct. Rozchod je na spadnutí, Vanda nicméně slíbí, že dnes ještě připraví večeři pro Kristýnu. Nehodlá dělat dusno, aby dívka nepoznala, že je něco špatně.

Vanda připraví pohoštění a víno a dělá, co může, aby na sobě nedala znát své roztrpčení. Když Kristýna dorazí, popovídají si o stavbě domu a novinkách v práci. Začnou se dohadovat o tom, co chce Kristýna v budoucnu dělat. Podle Luďka by měla mít konkrétní plán, zatímco Vanda souhlasí s tím, že má dost času, aby se našla.

Po odchodu Kristýny nastane další vášnivá debata, během níž se Vanda pokusí Luďkovi znovu vysvětlit, co jí na jejich vztahu vadí. On konečně pochopí, v čem tkví hlavní problém, a požádá ji o ruku! Zatímco šťastná Vanda svolá dámskou jízdu v hospodě, aby se mohla všem pochlubit, Luděk se v krámku sejde s Adamem a sdělí mu tu radostnou novinu…

Karla se k Márově nelibosti vrací do práce

Karla se ráno líčí, jako by se chystala na módní přehlídku, ne do práce. Kryštofovi její přemrštěná snaha samozřejmě neunikne. Navíc pochybuje, že Karla bude všechno stíhat – řešit odložené případy a starat se o rodinu. Ona ho ujistí, že není důvod k obavám a že domů dorazí přesně ve čtyři, aby mohli probrat víkendový výlet. Nabere nicméně čtvrthodinové zpoždění a povinnosti jí nedovolí vyjet si o víkendu na hory. Přesně proto Kryštof nechtěl, aby se vracela na kriminálku.

Zdroj článku:
  • Autorský text