Ocelová pěst: Hugh Jackman měl přísné tréninky pod vedením svého otce, bývalého boxera v armádě

Ocelová pěst: Hugh Jackman měl přísné tréninky pod vedením svého otce, bývalého boxera v armádě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pole boxu ovládli oceloví roboti, a tak bývalý boxer Charlie Kenton, aby uživil sebe a svou rodinu, musí vzít práci jako promotér robotických zápasů. Do jeho nudného a zoufalého života mu opět přichází syn Max, se kterým dostává šanci vytrénovat nového robota tak, aby se stal boxerským šampionem. Charliemu se tak nabízí poslední šance vrátit se zpět na boxerské výslunní. Podaří se mu to, nebo svou šanci zahodí?

Námětem se stala epizoda ze Soumračné zóny

Film je zčásti založen na povídce legendárního mistra sci-fi žánru Richarda Mathesona, která byla v roce 1963 zpracována pro televizní obrazovky jako jedna z epizod seriálu Soumračná zóna.

Filmaři povolali i samotného Sugar Ray Leonarda

Na tvorbě filmu se podílel také slavný profesionální boxer Sugar Ray Leonard, který dohlížel na zápasy boxerů, jejichž pohyby se po digitalizaci převedly na pohyby robotů.

Při některých scénách museli povolat loutkaře

Za vznikem filmových robotů stojí společnost Legacy Effects. Roboti jsou odlišní nejenom svým vzhledem, ale také chováním, které je velmi podobné tomu lidskému. Jejich ovládání nebylo snadné, některé scény se tvořily přes CGI a u některých bylo zapotřebí přes dvacet „loutkařů“.

Film je hned v několika scénách odkazem Rockyho

Snímek obsahuje hned několik odkazů na oblíbenou filmovou sérii Rocky. Kromě některých přímých citací z pasáží Rockyho si všimněte, že dokonce roboboxer Midas má účes jako Clubber Lang z Rockyho III. Další návaznost vede z mistra světa Zeuse, kdežto ve filmu Rocky to byl Apollo – obě jména vychází z řecké mytologie, konkrétně jsou to nejvyšší bohové světa.