Ulice si pro 19. sezónu připravila novou znělku, ve které se vrací ke kořenům

Ulice si pro 19. sezónu připravila novou znělku, ve které se vrací ke kořenům
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V 19. sezóně Ulice se můžeme těšit nejen na nové osudy našich hrdinů, ale také na novou znělku. Ta se za léta, která jsme s Ulicí strávili, změnila hned několikrát. Teď má připomenout, že se seriál snaží přiblížit skutečným lidem a ctít motto: „Možná je to vaše ulice, možná jste to vy.“

Nová sezóna vezme diváky do krásné přírody

Tvůrci Ulice už divákům poodhalili několik překvapení, která chystají pro blížící se 19. sezónu. Čeká nás mj. další výprava do krásných exteriérů, tentokrát na samotu v Plzeňském kraji. Natáčení mimo ateliéry je pro štáb osvěžující, i když může být náročné a nevyzpytatelné.

„Někdy musíme dělat kompromisy mezi tím, co je ve scénáři, a tím, co se dá v dané lokalitě reálně natočit,“ řekl k tomuto tématu režisér Stano Sládeček. „Režijně ale nabízejí takováto natáčení mnohem více možností než ta běžná v ateliérech. A pokud nám přeje počasí a nemusíme řešit žádnou krizovku, bereme to všichni spíš jako natáčení za odměnu.“

Kromě této zajímavosti se diváci mohou těšit na návrat Eddieho RambouskaMoniky Farské a rovněž na něco zcela nového – seriálovou znělku.

S obrazovým ztvárněním se měnil i zvuk znělky

Stejně jako samotné prostředí, v němž se příběhy oblíbených hrdinů odehrávají, i znělka za ta léta prošla řadou změn. Začalo to lístečkem vznášejícím se ve větru napříč důvěrně známým náměstíčkem. Ten pak ve druhé znělce nahradila plejáda postav ze seriálu. Skutečný šrumec nastal, když se ve znělce začal vedle herců objevovat i celý štáb. V obou případech se obličeje těch, na jejichž příběhy se seriál v dané době zaměřoval, objevovaly na budovách obklopujících náměstí.

Takhle probíhalo natáčení nové znělky Ulice
Takhle probíhalo natáčení nové znělky Ulice | Zdroj: TV Nova

Čtvrtá znělka zachycovala proměnu ročních období, což byl jistě chytrý tah vzhledem k tomu, že nás Ulice provází každý všední podvečer už osmnáct let, včetně svátků. Před dvěma lety spatřila světlo světa pátá znělka, úplně jiná než všechny předchozí. Postavy byly přeneseny do známých, i když poněkud zjednodušených a pestře zbarvených, vnitřních prostor – Gábinina salonu, Vendulina bistra, baru Coolna nebo hospody U Jindřicha. Neměnila se přitom jen podívaná, ale i zvuk, který ji provázel.

Natáčení znělky se neobešlo bez komplikací

Zkraje tohoto roku začala práce na další nové znělce, která se podle producentky Janky Maršíkové vrací ke kořenům a odráží od příběhů hlavních hrdinů. „Diváci v ní uvidí stěžejní tváře seriálu, které se potkávají v různých prostředích, mají k sobě blízko, své životy nežijí odděleně od ostatních, ale spolu s nimi. Zároveň prožívají i chvíle čistě soukromé, rodinné, partnerské. A aby natáčení znělky nebylo jednoduché, odehrává se ve všech ročních obdobích, během celého dne, jak jsou diváci již zvyklí." 

Součástí znělky bude zřejmě i Luděk.
Součástí znělky bude zřejmě i Luděk. | Zdroj: TV Nova

"Přípravy natáčení byly náročné, protože jsme museli najít termín, kdy se v Ulici netočí, abychom nenarušili běžný provoz v ateliérech. K tomu bylo zapotřebí s dostatečným předstihem domluvit herce, kteří se ve znělce objeví, což nebylo vůbec jednoduché vzhledem k jejich dalším závazkům."

A protože se část znělky natáčela venku, na uličním náměstíčku, museli jsme si počkat na letní dny. Samozřejmě jsme si hezké počasí objednat nemohli, ale měli jsme na něj štěstí po oba dny, kdy jsme novou znělku natáčeli.

Zdroje článku:
  • Tisková zpráva TV Nova,
  • autorský text