Ulice: I po svátcích dokáže vánoční stromeček vykouzlit hotové zázraky. Zato Franta zkazí, co se dá

Ulice: I po svátcích dokáže vánoční stromeček vykouzlit hotové zázraky. Zato Franta zkazí, co se dá
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jirku trápí neshody se Šimonem, ale nechce do jejich sporů tahat Gábinu, sama má toho teď nad hlavu s e-shopem. Ve 4395. dílu Skyler tahá Františka k sobě, aby mu předala dárek od Chrise. To ale samozřejmě není její jediný záměr. Kryštof s Karlou se po dlouhé době cítí znovu šťastní.

Šimona čeká písemná práce z fyziky, tak mu ráno Gábina přeje hodně štěstí. Ještě než stačí odejít do salonu, ptá se jí Šimon, jestli může jít po škole k Michalovi, potom přespat u dědy a v sobotu pro změnu zůstává přes noc u táty. Vypadá to, že se Šimonovi chce být všude jinde než doma.

Po Gábinině odchodu ho Jirka upozorňuje, že má v té fyzice pořád chyby, ale Šimona Jirkův názor nějak přestal zajímat. Jirku trápí čím dál častější nedorozumění a Šimonovy výstupy proti němu, měl za to, že jsou se Šimonem kamarádi, a že spolu vycházejí skvěle. Proč tedy najednou Šimon tak obrátil? Před Gábinou sice oba tají jejich poslední dohady, ale společně s Milenou přijde Gábina na to, že není všechno v pořádku. A tak zatlačí na Šimona, ať se jí kouká přiznat. Šimon si stěžuje na Jirku, že ho pořád hlídá jako policajt, a to mu dost vadí. Gábina se mu snaží vysvětlit, že to jinak nejde a Jirka moc dobře ví, proč to dělá. Kdyby se učil, Jirka by neměl důvod mu cokoliv zakazovat. 

Jirka se Šimonem si nerozumějí
Jirka se Šimonem si nerozumějí, Zdroj: TV Nova 

Skyler pozvala Františka k sobě, ať si přijde pro dárek od Chrise. Franta má s Bárou odjíždět za její babičkou, ale před odjezdem se ještě musí za Skyler zastavit. Báře se to sice moc nezamlouvá, ale co s tím může dělat. Apeluje na něj alespoň, aby si pospíšil a oni mohli stihnout autobus. A také Frantu žádá, ať se se Skyler hlavně nehádá. František jí na to odpoví, že to rozhodně nemá v úmyslu. Skyler se Františka nemůže dočkat, ale čeká úplně jiný scénář. Vypráví mu o Chrisovi, jak na něj pořád vzpomínal, když s ním byla v Amsterdamu, jak si přál, aby tam byl s nimi.

Jenže Skyler rázem obrací, když se začne jedovatě ptát, jak si Franta užíval s Bárou na horách, zatímco ona byla sama za Chrisem. František jí odpoví přesně to, co nechce slyšet. Že se měli báječně, a že na víkend spolu znovu odjíždějí. Skyler se cítí hodně dotčena, jako kdyby František podváděl ji s Bárou a vlastně ho nepřímo vyhazuje z bytu.

František je vytočený, a tak jde na jedno pivo do Coolny. Není to asi nejlepší nápad, pokud chtěl svou aférku se Skyler ututlat. Hned, když ho Bruno uvidí, se totiž zajímá, co ho tak naštvalo a z Franty to v návalu vzteku vyjede. Prozradí, co se mezi ním a Skyler stalo, ale má jasno v tom, s kým chce být. To alespoň tvrdí Brunovi. Ten mu tedy poradí, ať Skyler důrazně řekne, že si nemá dělat jakékoliv naděje. Vlije tím Frantovi do žil takové odhodlání, že to jde se Skyler vyřešit hned. Zdrží se však déle, než má a vyřeší úplně něco jiného než definitivní konec. 

Skyler svádí Frantu při každé příležitosti
Skyler svádí Frantu při každé příležitosti, Zdroj: TV Nova 

Vojtovi se splnilo vánoční přání. Jeho rodiče se na sebe zase usmívají, vzájemně se z legrace slovně pošťuchují a spolupracují. Všechno je jako dříve a Vojta z toho má obrovskou a dětsky upřímnou radost. Veškeré zákulisí toho, že se k sobě rodiče znovu tak mají, mu samozřejmě zůstane utajeno. Ať už se však stalo cokoliv, mělo to na ně jen a jen pozitivní efekt.

Kryštof s Karlou moc dobře vědí, co se stalo a co znovu nastartovalo domácí pohodu. Když nebyly děti doma, sešli se u vánočního stromku s tím, že ho společně odstrojí. Povedla se jim však úplně jiná společná aktivita, a tak odstrojování stromečku nechali až na dobu, když už bude doma i Vojta, aby jim pomohl. Rodina Marečků je zase spolu a Karla s Kryštofem jsou znovu šťastní.

Zdroj článku:
  • Autorský text