Oblíbený králíček Petr se vrací na filmové plátno

Oblíbený králíček Petr se vrací na filmové plátno
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Do českých kin přichází dlouho očekávaný animovaný film Králíček Petr bere do zaječích. Jeho premiéra v České republice je naplánovaná na 14. 1. 2021, a už teď se na něj těší řada jeho příznivců. Režie a scénáře se opět ujal Will Gluck, který natočil film o nezbedném králíčkovi Petrovi už v roce 2018.

Králíček Petr bere do zaječích je očekávaný s nadšením

Králíček Petr bere do zaječích (Peter Rabbit 2: The Runnaway) je pokračování úspěšného filmu Králíček Petr, na něhož byla slyšet z řad kritiků velká chvála. Jak za zpracování, tak za dávku humoru. Někteří také poukazovali na to, že celý děj filmu měl spád a byl dostatečně nápaditý. Proto se už teď ozývají hlasy, které jsou zvědavé, zda také toto pokračování bude tak úspěšné, jako první díl.

Ve filmu si králíček zahraje s Thomasem a Beou

Králíček Petr, kterého v českém znění dabuje Jan Dolanský, je rošťák v pravém slova smyslu. Na farmě žije s Thomasem a Beou, kteří plánují svatbu. Thomase si v této rodinné komedii zahrál Domhnall Gleeson, charismatický irský herec, kterého jste mohli vidět také ve filmu Brooklyn. Beu hraje Rose Byrne, australská herečka, která si zahrála například ve filmu Najednou jsme rodina nebo v X-Men: Apokalypsa.

Králíček Petr se rozhodne vydat do světa

Petr, Bea a Thomas jsou taková zvláštní rodina. Petrův bezstarostný a veselý život nadchne každého. Je to sice lump, ale všichni ho mají moc rádi. Přesto mu však stále vyčítají jeho rošťárny. Proto se Petr jednoho dne rozhodne vydat se do světa, kde ho nebude nikdo za nic kárat a bude si moct dělat to, co chce.

Thomas a Bea ho budou chtít najít

Thomas a Bea to však nechtějí nechat jen tak být a rozhodnou se ho jít hledat. Dají v sázku celý svůj dosavadní život, aby králíčka v tom velkém světě našli a přivedli ho zpátky domů. Ten se nakonec musí sám rozhodnout, jakým králíčkem by vlastně chtěl být. Uklidní se, nebo se mu ve světě zalíbí? Jak se nakonec tento nezbeda rozhodne a co všechno se stane? Premiéru rodinné animované komedie si nenechte ujít.

Hlavní postava má už několik filmových zpracování za sebou

Králíček Petr se dočkal mnoha filmových zpracování. Tato postava se poprvé objevila ve filmu Rabbit Ears: The Tale of Peter z roku 1987. Byl to krátkometrážní rodinný film natočený v Americe podle knižní předlohy Beatrix Potter. Na filmu pracovali také Dennis Hopper a Meryl Streep. Od té doby vzniklo už několik filmů, a v roce 2012 se tato postava dočkala také seriálové podoby.

Nenechte si ujít poutavou animovanou komedii a vezměte celou rodinu s sebou do kina. O zábavu bude jistě dobře postaráno. Můžete se na ni těšit už na začátku roku 2021.