Karty v Ulici se obracejí: Evžen spěchá za Kateřinou, Blance zůstanou oči pro pláč

Karty v Ulici se obracejí: Evžen spěchá za Kateřinou, Blance zůstanou oči pro pláč
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na Evžena letos padl Černý Petr a zdá se, že bude Vánoce trávit sám. Celá rodina Pešků, která se stala i jeho rodinou, plánuje v 4155. dílu oslavu letošních svátků a vypadá to, že je oslaví společně. Ale Luděk s Evženem u jednoho stolu, to by nedělalo žádnou dobrotu.

Evžen tak s největší pravděpodobností osiří. Není však jediný, kdo je v lichém počtu. Dá se tak ještě leccos zachránit. A nejen Vánoce. 

Bedřich se probudí z krátkého spánku a vyletí jako postřelený. Sahá po telefonu a hned volá do nemocnice, aby se dozvěděl, co je s Danem, kterého v záchvatu vzteku málem zabil. 

Třese se a neskutečně se obává zpráv, které uslyší. Bedřichovi se neuvěřitelně uleví, když se dozví, že je Dan živý, i když ne úplně zdravý. Co mu Bedřich v amoku způsobil? Hryžou ho výčitky svědomí, a tak se za Danem vydá hned, jak to je jen možné. Doprovod mu však nebude dělat jeho partnerka. To Aničku požádá, jestli by šla s ním. Přestože mají oba jiné partnery, a i jí se má Bedřich za co omlouvat, přece jen jí v minulosti několikrát ublížil, jsou si stále velmi blízcí. Alici tak nezbyde nic jiného než to přijmout. Setkání Bedřicha a Dana v nemocnici bude více než dojemné.

Aby mohla Anča doprovodit Bedřicha, musí za ní někdo zaskočit v bistru. Anička se rozhodne nabídnout to Sáře, ta s nadšením přijímá. Mário je z ní celý paf, až se nemůže soustředit na obsloužení zákazníků. Anča poté přichází s nápadem zaměstnat Sáru na dobu, kdy bude Vendula na mateřské s dcerkou. To se Anička opravdu nepoučila ze Sářiných předchozích podrazů? 

 

Blanka vykouří svou další cigaretu sama. Sotva Evžen spatří Kateřinu, spěchá k ní, aby jí pomohl s nákladem. Opouští tak Blanku, která za ním přišla celá nadšená. Blanka tak zůstává stranou, osamělá, stejně jako zůstávala osamělá Kateřina, když se Evžen věnoval Blance. Té nyní zůstávají oči pro pláč, i když by si mohla přát snést modré z nebe. Luděk by to pro ni jistě udělal. 

 

Zdroj:

  • autorský text