The Wheel of Time: Nová fantasy sága na Amazon Prime, která by mohla být následovníkem Hry o trůny

The Wheel of Time: Nová fantasy sága na Amazon Prime, která by mohla být následovníkem Hry o trůny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál The Wheel of Time je považovaný za největší fantasy show roku 2021 a na televizní obrazovky dorazí už na konci listopadu. Seriál je založený na nejprodávanější sérii románů od Roberta Jordana.

Děj se odehrává v rozlehlém, tajemném a kouzelném světě, kde žije Moiraine, jedna z mocných kouzelnic, která se vydá na dlouhou a nebezpečnou cestu, aby zachránila lidstvo. Série má zatím připravených šest dílů a v roli dechberoucí kouzelnice se představí Rosamund Pike.

Kolem série je zatím řada nejasností a tady je to, co se podařilo vypátrat portálu tg24.sky.it:

Datum vydání Amazonu The Wheel of Time

První tři epizody první řady seriálu budou mít celosvětovou premiéru na Amazon Prime v pátek 19. listopadu 2021, přičemž další nové epizody budou k dispozici každý následující pátek, což povede až do finále sezóny na Štědrý den 24. prosince. 

Děj fantasy série

Děj seriál bude sledovat putování Moiraine, členky Aes Sedai, což je mocný ženský spolek kouzelnic. Na své dobrodružné cestě nebude sama, ale doprovodí ji pět mladých lidí. Jeden z nich je možná znovuzrozeným Drakem, kterému je podle starého proroctví určeno zachránit nebo zničit svět.  

Rosamund Pike jako Moiraine

Britská herečka Rosamund Pike (42) debutovala ve filmu jako Miranda Frost v bondovce Dnes neumírej z roku 2002. Na úspěch navázala romantickým filmem Pýcha a předsudek (2005) nebo rolí Heleny ve snímku Škola života.  V roce 2019 si zahrála v úspěšné seriálu Zpráva o stavu manželství.

Kdo další hraje v nové sérii

Svou první velkou hereckou příležitost dostal Josha Stradowski. Objeví se i nizozemský herec Marcus Rutherford, Zoë Robins, Barney Harris, Madeleine Madden a Siuan Sanche.

Populární romány Roberta Jordana

The Wheel of Time je jednou z nejpopulárnějších fantasy sérií všech dob s více než 90 miliony prodaných knih. Napsal ji americký autor Robert Jordan. Po jeho smrti v roce 2007 sérii dopsal Brandon Sanderson (napsal 3 poslední díly). Jde celkem o 15 knih s celou řadou postav ve vlastním fiktivním světě. Jordan se inspiroval dílem Tolkiena.

V České republice román vyšel jako Kolo času. Zajímavostí je, že se seriál natáčel z velké části v Česku a za přispění české finanční podpory. Rosamunde Pike se během natáčení s celou rodinou přestěhovala do Česka a žila zde přes rok.

Zdroj: