Tonda odešel z politiky a Kaštan se zabydlel u Klímových. Co dalšího přinesla Ulice tento týden?

Tonda odešel z politiky a Kaštan se zabydlel u Klímových. Co dalšího přinesla Ulice tento týden?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Lumírova zrada přiměla Tondu vyvěsit bílou vlajku porážky. Rozhodl se rezignovat na post starosty a odejít do ústraní, kde zřejmě sepíše další knižní bestseller. Iva přivedla domů Kaštana, jelikož byl osamělý a trpěl depresí. Kateřina se spřátelila s Lexíkem během dobrodružné výpravy v lese.

Klímovi adoptovali Kaštana – snad jen dočasně

Iva navštívila Kaštana v nemocnici ve chvíli, kdy ho propouštěli do domácího ošetřování. Protože však dcera nejevila zájem o jeho zdravotní stav a on na tom byl psychicky dost bledě, vzala si ho Iva domů. Všichni Klímovi se po celý den i večer starali o mrzutého Kaštana, jenž téměř nemluvil, a pokud ano, jen si stýskal na stáří a nemoci. Byl přesvědčený, že už ho v životě nic pěkného nečeká. Strávil u Klímových noc a dalšího dne na tom byl o něco lépe. Miloš se bál, aby u nich nezapustil kořeny, a navrhl Vítkovi, ať mu sežene ošetřovatelku. Kaštan sám posléze projevil zájem vrátit se domů do své mnohem pohodlnější postele.

Zvládne se o sebe Kaštan postarat? Zdroj: TV Nova

Anežka dostala zelenou – může odjet na stáž

Magda se u Prokopa snažila přimluvit za to, aby na stáž poslal Anežku. On si pozval do školy Duškovou, která měla pocit, že pokud profesorům chybí důkazy proti Žofii, měli by všem dívkám měřit stejným metrem a umožnit její dceři odjet na stáž. Prokop namítl, že se děvčata domluvila, aby jela Anežka. Přistihl se, že během rozhovoru používá Magdiny argumenty, jimž se původně bránil. Musel uznat, že Magda měla pravdu, a rozhodl se Anežce stáž povolit. Mezitím se od Otíka dozvěděl, že Magda dostala dopis od zesnulé mámy, a uvědomil si, že mu ho chtěla sama ukázat už minulý týden. Mrzelo ho, že to zazdil, a spěchal se Magdě omluvit.

Žofku máma odhlásila z pěstitelského kroužku. Anežka se s kamarádkou potkala na ulici a omluvila se, že jí doma způsobila potíže. Usmířily se a vyrazily do školy společně. Jejich přátelství tak bylo zachráněno.

Žofčina máma dokáže být pěkně ostrá. Zdroj: TV Nova

Tonda za sebou spálil nejen politické mosty

Tonda předstíral angínu a vzal si nemocenskou, aby nemusel řešit záležitosti se synem. Jeho bláznivé chování Lumíra naštvalo tak, až mu v záchvatu vzteku přiznal, že volil Jirku. To byla nepředstavitelná zrada, kterou Tonda nedokázal přenést přes srdce.

Následujícího dne přišel za Lumírem, aby mu sdělil, že rezignoval na všechny funkce, odchází z politiky a navždy se s ním loučí. Neodpustil mu a dle jeho slov už nejsou přáteli.

Dobrodružný výlet sblížil Kateřinu a Lexíka

Lumír, Kateřina a Lexík vyrazili na dobrodružný výlet do přírody. Lumír s sebou schválně vzal špatnou mapu, aby to udělal zajímavější, ale nakonec se i on v lese ztratil. Lexík měl naštěstí kompas a správně odhadl, kudy se mají vydat, aby došli zpátky k autu. Za svůj výkon dostal čokoládovou medaili.

Výpravu s Krabicí si užil. Dokonce slíbil, že jí v pátek přinese ukázat knížku o zvířecích stopách. Málem z toho ale sešlo, protože chlapce rozesmutnila návštěva Světlanina hrobu. Najednou měl pocit, že maminku podvádí, když tráví čas s Krabicí. Ingrid mu vysvětlila, že není nic špatného na tom, aby měl rád někoho dalšího. Neznamená to, že na mámu zapomene. Lexík tedy popadl knížku a zašel s Lumírem do hospody na palačinky. Snad se jeho přístup ke Kateřině konečně zlepší.

Zdroj článku:
  • Autorský text