Táta v nesnázích: Pohodová podívaná pro celou rodinu, která ale má svoje mouchy

Táta v nesnázích: Pohodová podívaná pro celou rodinu, která ale má svoje mouchy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nic není dokonalé a platí to také o novém komediálním seriálu TV Nova Táta v nesnázích. Ten se zatím teprve rozjíždí, a tak bude fér dát mu šanci ukázat, co v něm skutečně je. V prvních epizodách nabídl pár úsměvných momentů, ale i přehršel hudebních vsuvek a předvídatelný děj.

Novu ovládl rodinný seriál s Martinem Pechlátem

Sobotní večery měly původně patřit historické romanci Eliška a Damián na TV Prima. Po velkém humbuku kolem dlouho očekávané novinky však přišlo katastrofální selhání a pořádné zklamání, a tak není divu, že rozladění diváci s radostí přeběhli ke komediální novince pro celou rodinu na konkurenční Nově.

Ani Táta v nesnázích režiséra Petra Zahrádky, jenž má na kontě seriály Pan profesor (2021), Dáma a Král (2019) nebo Doktor Martin (2015), není žádným zázrakem a jistě se na něm najde celá řada nedostatků. Seriál o šestnácti dílech s lehce vypelichaným rozvedeným padesátníkem Petrem Horou (Martin Pechlát) v hlavní roli nabízí ale vcelku pohodovou podívanou. Příhody jednoho obyčejného správce bazénu, jemuž komplikuje život trojice nezvedených dcer, bývalá manželka (Jitka Schneiderová) i nová přítelkyně alkoholička (Petra Hřebíčková) zřejmě nepřekvapí, přesto tu a tam pobaví. Povězme si upřímně, něco podobného jsme v té záplavě kriminálek a nekonečných seriálů z lékařského prostředí už dlouho hledali.

Stárnoucímu tátovi přidělávají vrásky tři dcery

Dvě z Petrových dcer, Viktorie (Agáta Kryštůfková) a Laura (Štěpánka Fingerhutová), jsou už dospělé a ta třetí jménem Alex (Veronika Divišová) žije s mámou v zahraničí. Člověk by tedy předpokládal, že si Petr, který se o dívky celý život staral a všechno jim podřídil, začne na stará kolena konečně trochu užívat. To by však ta jeho problémová děvčata nesměla jít z průšvihu do průšvihu. Jedné dceři se zhroutí vztah, druhá zase tráví vysokoškolský život samými mejdany, místo aby opravdu studovala. Třetí slečně se po tátovi zasteskne, a tak se rozhodne dát vale zaneprázdněné mámě workoholičce a vrátí se za ním do Česka.

Jaká radost! Petrův dům je zase jednou plný k prasknutí, stejně jako jeho utrápená hlava. Ale právě to je pro diváka zdrojem vtipných a překvapivých situací. Martin Pechlát navíc už v úspěšné komedii Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021) předvedl, že znaveného, ale oddaného tátu umí zahrát na jedničku. V přítomnosti kolegyně Petry Hřebíčkové se dokáže proměnit i v okouzlujícího casanovu. 

V dalších rolích se objeví např. Marek Lambora či Bořek Slezáček. Hezkou postavu ztvárnil Jan Vlasák, který se s Petrem setkává u bazénu a zásobí ho radami do života.

Neurazí, nenadchne

Jak už ale bylo naznačeno, seriál obsahuje také celou řadu věcí, které bychom z něj s klidným srdcem vyřadili, např. vysvětlující hlas vypravěče nebo časté a poměrně otravné hudební vsuvky. Nutno také dodat, že co jednomu připadá zábavné, může být pro jiného nepříjemné. Táta Petr působí jako stydlivý ňouma, který si chce svou novou milenku udržet za každou cenu, i kdyby měl začít nasávat, aby s ní udržel krok. Samotný děj je zatím plytký a předvídatelný. Táta v nesnázích není špatnou volbou pro ukrácení dlouhého večera, kdy si zkrátka toužíte odpočinout u něčeho nenáročného. Není to však ani něco, z čeho by divákovi měla spadnout brada.

Zdroje článku: