Smrtící epidemie (1995): Kritici se filmu vysmívali, diváci ho teď hltají

Smrtící epidemie (1995): Kritici se filmu vysmívali, diváci ho teď hltají
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Filmy o smrtelných virech patří v současné chvíli na Netflixu k nejsledovanějším. Jedním z nich je i Smrtící epidemie z roku 1995, ve které hlavní role ztvárnili Dustin Hoffman, Morgan Freeman a Rene Russo.

Thriller líčí boj amerického armádního virologa s biologickou zbraní zavlečenou z Afriky do Kalifornie. V cestě mu stojí zájmy vysokých vojenských činitelů, kteří epidemii sami rozpoutali. Pokud chce Dustin Hoffman zachránit město, musí nalézt bacilonosiče - opičku, v jejíž plazmě se zároveň skrývá potřebná protilátka. 

Scenáristé Laurence Dworet a Robert Roy Pool potvrdili, že zájem o Smrtící epidemii po 25 letech výrazně ožil. "Každý den dostávám emaily, kde mi lidé píší, že se náš scénář naplnil," uvedl Pool. "Tak strašné to přitom není, i když strach máme všichni."

"Je to děsivé, protože na COVID-19 není lék, a to je ten největší problém," míní Laurence Dworet, který původně pracoval jako lékař na pohotovosti. 

Diváci Smrtící epidemii najednou oceňují, ačkoli se v době své premiéry nedočkala zrovna příznivých recenzí. K nejčastějším výtkám patřilo: "Jak je možné, že v Africe virus usmrtí celou vesnici, zatímco v USA je spousta bílých lidí, co přežijí?" "Už vidím, jak plazma z jedné malé opičky bude stačit k uzdravení celého města," uvedl jiný kritik s tím, že se filmaři ani nenamáhali shánět druh opice, který se v Africe opravdu vyskytuje.